جلد 28، شماره 9 - ( 9-1400 )                   جلد 28 شماره 9 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: رساله دکتری
Ethics code: IR.KUMS.REC.1398.218
Clinical trials code: ندارد

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sedighi M, Hosseinpour delavar S, Behpour N, Tadibi V. Increased Serum BDNF Levels in Response to Estrogen and Nitric Oxide Changes in Postmenopausal Women (Effect of Moderate resistance Exercise). RJMS 2021; 28 (9) :21-30
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6260-fa.html
صدیقی مرضیه، حسین پوردلاور صدیقه، بهپور ناصر، تادیبی وحید. افزایش سطح BDNF سرمی در پاسخ به تغییرات استروژن و نتیریک اکسید در زنان یائسه (اثر تمرینات مقاومتی با شدت متوسط). مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (9) :21-30

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6260-fa.html


واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران ، delavar2009@yahoo.com
چکیده:   (1764 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از عوارض یائسگی عوارض عصبی و شناختی می‌باشد که در ارتباط با تغییرات استروژن می‌باشد. فعالیت بدنی به دلیل تأثیر مفید آن بر سیستم عصبی و شناختی در سالمندی، خصوصاً از طریق عملکرد فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز (BDNF)، در تحقیقات کاربردی اهمیت دارد. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین مقاومتی با شدت متوسط بر سطوح سرمی استروژن، نتیریک اکسید (NO) و BDNF در زنان یائسه بود.
روش کار: در تحقیقی نیمه تجربی حاضر تعداد 28 زن یائسه ساکن شهر کرمانشاه به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه تمرین مقاومتی (14 = n)  و کنترل (14 = n) قرار داده شدند. تمرین مقاومتی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و با شدت 55-45 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد. 24 ساعت قبل و 48 ساعت پس از مداخله خونگیری به صورت ناشتا انجام شد. برای بررسی داده‌ها  از آزمون‌های t وابسته و مستقل در سطح معناداری (05/0 > P) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین مقاومتی موجب افزایش معنی‌داری در سطوح سرمی استروژن (001/0 > P) و BDNF (001/0 > P) و NO (001/0 > P)  نسبت به گروه کنترل شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می‌رسد که تمرینات مقاومتی با شدت متوسط با افزایش استروژن و NO موجب افزایش سطح BDNF سرمی در زنان یائسه می‌شود و زنان یائسه می‌توانند با استفاده از این سبک تمرینات علاوه بر بهبود تغییرات هورمونی از مزایای تمرینات مقاومتی بر حفاظت عصبی سود ببرند.
متن کامل [PDF 750 kb]   (332 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb