جلد 27، شماره 6 - ( 6-1399 )                   جلد 27 شماره 6 صفحات 17-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jahandideh H, Roomiani M. Suture materials usage in rhinoplasty: Survey on behavior. RJMS 2020; 27 (6) :9-17
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6162-fa.html
جهاندیده حسام، رومیانی مریم. الگوی استفاده از نخ‌های جراحی در رینوپلاستی : بررسی پیمایشی. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (6) :9-17

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6162-fa.html


مرکز تحقیقات گوش، گلو، بینی و جراحی سر و گردن، پژوهشکده حواس پنجگانه، بخش گوش، گلو، بینی و جراحی سر و گردن، بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران،تهران، ایران ، maryam.roomiani@yahoo.com
چکیده:   (2813 مشاهده)
زمینه و هدف: رینوپلاستی یکی از جراحی‌های پرطرفدار است و تکنیک‌های بخیه زدن بخش مهمی از این جراحی هستند. تا سال‌های اخیر بیشتر جراحان برای اطمینان از باقی ماندن نتایج، از نخ‌های غیرقابل جذب استفاده می‌کردند؛ با این حال احتمال بروز عوارض گوناگون در کنار ارایه محصولات جدید، انتخاب‌های بیشتری را فراروی جراحان قرار داده است. هدف این مطالعه تعیین الگوی استفاده جراحان رینوپلاستی از نخ‌های مختلف بود.
روش کار: این مطالعه به صورت بررسی پیمایشی انجام گرفت. از یک پرسشنامه مشتمل بر ۱۰ سوال برای جمع‌آوری داده‌ها استفاده شد. سابقه جراح، تعداد جراحی‌ها، نخ‌های مورد استفاده، فراوانی و نوع عوارض، و اهمیت برند نخ مورد پرسش قرار گرفت.
یافته‌ها: صد متخصص گوش و حلق و بینی مورد مصاحبه قرار گرفتند. در جراحی نوک بینی ۵۲ نفر از این افراد صرفا از نخ قابل جذب، ۳۲ نفر صرفا نخ غیر قابل جذب و ۱۶ نفر به طور ترکیبی از انواع نخ‌ها استفاده می‌کردند. ۶۶ درصد از افرادی که از نخ غیرقابل جذب استفاده می‌کردند سابقه بروز عارضه را ذکر می‌کردند که این عدد در گروه نخ‌های قابل جذب ۱۵ درصد بود. از میان متخصصینی که از ترکیبی از انواع نخ‌های فوق استفاده می‌کردند تمام موارد بروز عارضه به دنبال استفاده از نخ‌های غیر قابل جذب بود.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد بیشتر جراحان بینی استفاده از نخ‌های قابل جذب را ترجیح می‌دهند. به علاوه از دیدگاه جراحان عوارض نخ‌های قابل جذب کمتر از نخ‌های غیر قابل جذب است.
متن کامل [PDF 304 kb]   (746 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحی گوش و حلق و بینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb