Research code: مقاله مستخرج از رساله دکتری است
Ethics code: اقدام شده است و متعهد می شویم قبل از چاپ در مقاله قید گر
Zaeimi fard E, Arshadi S, Sohaily S, Banaeifar A. The Effect of Aerobic Exercise on Indicators of Preptin, Irizine and Insulin Resistance in Obese Women. RJMS 2020; 27 (2) :70-79
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6102-fa.html
زعیمی فرد الهام، ارشدی سجاد، سهیلی شهرام، بنائی فر عبدالعلی. تاثیر تمرین هوازی بر شاخص های پرپتین، آیریزین و مقاومت به انسولین در زنان چاق. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (2) :70-79
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6102-fa.html
واحد تهران جنوب، تهران، ایران ، arshadi.sajad@yahoo.com
چکیده: (2324 مشاهده)
زمینه و هدف: چاقی یکی از 10 مشکل برتر سلامتی در جهان است. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین تاثیر تمرینات هوازی بر شاخصهای پرپتین، آیریزین و مقاومت به انسولین در زنان چاق بود.
روش کار: از بین زنان چاق مراجعهکننده به خانه سلامت شهرستان ایلام در دامنه سنی 45-30 سال 30 نفر انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین هوازی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. در ادامه و 24 ساعت قبل از شروع تمرینات، ویژگیهای فردی آزمودنیها و متغیرهای تحقیق (مقاومت انسولین، Dpp4 و GLP-1) در پیشآزمون اندازهگیری شدند. سپس گروه تجربی برنامه تمرین هوازی را به مدت 8 هفته با شدت 60-75 درصد ضربان قلب بیشینه و 3 روز در هفته به مدت 30 تا 45 دقیقه انجام دادند. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین مجدداً متغیرهای مورد نظر اندازهگیری شدند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای تی وابسته، تحلیل واریانس دو طرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد تمرینات هوازی بر میزان پرپتین، آیریزین و مقاومت به انسولین در زنان چاق اثر دارد. تمرین، زمان و اثر تعاملی تمرین و زمان بر میزان پرپتین، آیریزین و مقاومت به انسولین در زنان چاق تاثیر دارد (001/0 p=). همچنین بین پیش آزمون و پس آزمون از یک طرف و تمرین و بدون تمرین از طرف دیگر تفاوت معنیداری وجود دارد (001/0 p=).
نتیجه گیری: با توجه به یافتههای تحقیق استفاده از تمرینات هوازی جهت کاهش وزن و به حداقل رساندن عوارض منفی چاقی به زنان چاق توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش