جلد 27، شماره 2 - ( 2-1399 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 79-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مستخرج از رساله دکتری است
Ethics code: اقدام شده است و متعهد می شویم قبل از چاپ در مقاله قید گر

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaeimi fard E, Arshadi S, Sohaily S, Banaeifar A. The Effect of Aerobic Exercise on Indicators of Preptin, Irizine and Insulin Resistance in Obese Women. RJMS 2020; 27 (2) :70-79
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6102-fa.html
زعیمی فرد الهام، ارشدی سجاد، سهیلی شهرام، بنائی فر عبدالعلی. تاثیر تمرین هوازی بر شاخص های پرپتین، آیریزین و مقاومت به انسولین در زنان چاق. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (2) :70-79

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6102-fa.html


واحد تهران جنوب، تهران، ایران ، arshadi.sajad@yahoo.com
چکیده:   (2350 مشاهده)
زمینه و هدف: چاقی یکی از 10 مشکل برتر سلامتی در جهان است. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین تاثیر تمرینات هوازی بر شاخص­های پرپتین، آیریزین و مقاومت به انسولین در زنان چاق بود.
روش کار: از بین زنان چاق مراجعه‌کننده به خانه سلامت شهرستان ایلام در دامنه سنی 45-30 سال 30 نفر انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین هوازی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. در ادامه و 24 ساعت قبل از شروع تمرینات، ویژگی‌های فردی آزمودنی­ها و متغیرهای تحقیق (مقاومت انسولین، Dpp4 و GLP-1) در پیش­آزمون اندازه­گیری شدند. سپس گروه تجربی برنامه تمرین هوازی را به مدت 8 هفته با شدت 60-75 درصد ضربان قلب بیشینه و 3 روز در هفته به مدت 30 تا 45 دقیقه انجام دادند. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین مجدداً متغیرهای مورد نظر اندازه­گیری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون­های تی وابسته، تحلیل واریانس دو طرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد تمرینات هوازی بر میزان پرپتین، آیریزین و مقاومت به انسولین در زنان چاق اثر دارد. تمرین، زمان و اثر تعاملی تمرین و زمان بر میزان پرپتین، آیریزین و مقاومت به انسولین در زنان چاق تاثیر دارد (001/0 p=). همچنین بین پیش آزمون و پس آزمون از یک طرف و تمرین و بدون تمرین از طرف دیگر تفاوت معنی­داری وجود دارد (001/0 p=).
نتیجه ­گیری: با توجه به یافته­های تحقیق استفاده از تمرینات هوازی جهت کاهش وزن و به حداقل رساندن عوارض منفی چاقی به زنان چاق توصیه می­شود.
متن کامل [PDF 767 kb]   (1066 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb