جلد 29، شماره 5 - ( 5-1401 )                   جلد 29 شماره 5 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مستخرج از پايان نامه ارشد
Ethics code: IR.IAU.NAJAFABAD.REC.1397.065

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaii E, Haghayegh S A. Structural Modeling of Relationship Between Disease Stigma and Social Anxiety by Considering the Mediating Role of Family Function in Patients with Epilepsy. RJMS 2022; 29 (5) :1-15
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6096-fa.html
رضایی الهه، حقایق سید عباس. مدل‌یابی ساختاری رابطه‌ استیگمای بیماری با اضطراب اجتماعی با توجه به نقش واسطه‌ای عملکرد خانوادگی در بیماران مبتلا به صرع. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (5) :1-15

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6096-fa.html


استادیار، گروه روان شناسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران ، abbas_haghayegh@yahoo.com
چکیده:   (1122 مشاهده)
زمینه و هدف: صرع به‌شدت بر زندگی افراد مبتلا به آن تأثیر می‌گذارد و با کاهش سلامت جسمی و روانی آنان موجب بروز اختلالات روان‌پزشکی می‌شود. صرع یکی از بیماری‌های شایع و مزمن نورولوژیکی است که در عین­حال می‌تواند مشکلات روان­شناختی زیادی برای افراد مبتلا به این بیماری ایجاد کند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه استیگمای بیماری با اضطراب اجتماعی در بیماران مبتلا به صرع با توجه به نقش واسطه­ای مولفه­های عملکرد خانوادگی بوده است.
روش کار: طرح پژوهش حاضر از نوع پژوهش­های توصیفی به شیوه معادلات ساختاری بوده است. 117 بیمار مبتلا به صرع-بر اساس تشخیص پزشک متخصص- به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب شده و به وسیله پرسشنامه­‌های مقیاس استیگمای صرع، پرسشنامه هراس اجتماعی و پرسشنامه ابزار سنجش خانواده مورد ارزیابی قرار گرفتند. نمونه‌گیری ذکر شده از اوایل اردیبهشت ماه 1397 آغاز و تا آخر تیرماه به مدت 3 ماه ادامه داشت. داده­ها با استفاده از روش مدل­یابی ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: شاخص‌های برازندگی اکثر مدل‌های مفروض بالاتر از مقدار مطلوب و در سطح خوبی قرار دارند که این مقدار حاکی از برازش خوب مدل است. نتایج حاکی از تایید نقش واسطه­ای تعدادی از مولفه‌های عملکرد خانوادگی شامل حل مسئله، نقشها، پاسخگویی عاطفی و کنترل رفتاری در رابطه استیگمای بیماری با اضطراب اجتماعی در بین بیماران مصروع بود (05/0>p). اما نقش میانجی مولفه‌های ارتباط، آمیزش عاطفی و عملکرد کلی خانواده در رابطه استیگمای بیماری با اضطراب اجتماعی در بین بیماران مصروع معنادار به دست نیامد.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، استیگمای بیماری می­تواند اضطراب اجتماعی بیماران مبتلا به صرع را افزایش دهد ولی برخی از مولفه­های عملکرد خانوادگی می توانند این تاثیر را تعدیل کنند.
متن کامل [PDF 737 kb]   (345 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb