جلد 27، شماره 8 - ( 8-1399 )                   جلد 27 شماره 8 صفحات 53-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini Moghaddam D M A, Pourjahed A. Simulation of Drug Concentration Changes in Swollen Hydrogels with Different Compounds of Chitosan and Gelatin Based on PVA. RJMS 2020; 27 (8) :42-53
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6049-fa.html
حسینی مقدم محمد امین، پورجاهد عاطفه. شیبه سازی تغییرات غلظت دارو در هیدروژل‌های متورم شونده با ترکیبات مختلف کیتوسان و ژلاتین بر پایه PVA. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (8) :42-53

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6049-fa.html


دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران ، s.m.a.h.m1374@gmail.com
چکیده:   (1848 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از روش­های بهبود سرعت پخش و نفوذ دارو در سامانه­های پایه هیدروژلی (متورم شونده)، استفاده از مدل‌سازی ریاضی رهایش دارو است. استفاده از این روش می­تواند باعث ایجاد درک بهتری از مکانیسم­های کنترل دارو و رهایش آن شود. هیدروژل­ها یک ماده زیستی متورم شونده هستند، که برای به کار بردن در رهایش دارو نیاز به کنترل دارند. از این رو هدف از این تحقیق مدلسازی رهایش دارو در هیدروژل­های متورم شونده با ترکیبات پلیمرهای پلی وینیل الکل (PVA)، کیتوزان و ژلاتین است، که در نهایت می­توان به کمک این شبیه سازی زمان و غلظت رهایش دارو را پیش بینی کرد.
روش کار: در این مدلسازی تغییرات غلظت دارو در پنج هیدروژل مورد قرار گرفت. برای این شبیه سازی ابتدا از معادلات حاکم بر سیستم رهایش دارو، نرم افزار مهندسی MATLAB و روش حل عددی برای تعیین مکانیسم رهایش دارو در هیدروژل استفاده شد، سپس برای ارزیابی عملکرد هیدروژل­ها در رهایش دارو نمودارهای دو بعدی و سه بعدی تغییر غلظت دارو در هر هیدروژل مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ­ها: مشاهدات نشان داد که با افزایش غلظت کیتوزان نسبت به ژلاتین در ترکیب هیدروژل نرخ تورم هیدروژل افزایش می‌یابد و همچنین رهایش دارو در هیدروژل­هایی که تورم بیشتری داشتند نرخ بیشتری را نشان دادند، غلظت دارو در هیدروژل­ (3:1) Cs:Gel که بیشترین نرخ تورم را داشت، به کمترین زمان (90 دقیقه) برای تخلیه دارو نیاز بود. اما هیدروژل (1:3) Cs:Gel با کمترین نرخ تورم، بیشترین زمان (150دقیقه) برای تخلیه دارو داشت.
نتیجه‌گیری: از نتایج شبیه سازی می­توان نتیجه گرفت که در هیدروژل­های با نرخ تورم زیاد غلظت دارو به سرعت کاهش یافت و در هیدروژل­هایی که نرخ تورم کمتری دارند، مدت زمان رهایش دارو افزایش پیدا کرد، که دلیل آن اهمیت انتقال جرم از طریق حرکت توده و نرخ تورم است.
متن کامل [PDF 1580 kb]   (642 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروسازی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb