جلد 27، شماره 5 - ( 5-1399 )                   جلد 27 شماره 5 صفحات 35-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalali Moghadam A S, ghorbani F, changi ashtiyani J. Comparison of quality of life, distress tolerance and irritability between firefighters and normal people. RJMS 2020; 27 (5) :22-35
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6047-fa.html
جلالی مقدم عادله السادات، قربانی فرزانه، چنگی آشتیانی جواد. بررسی مقایسه کیفیت زندگی، تحمل پریشانی و تحریک پذیری در بین آتش نشان‌ها و افراد عادی. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (5) :22-35

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6047-fa.html


دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران ، javadchangi@yahoo.com
چکیده:   (2811 مشاهده)
زمینه و هدف: آتش نشانی از جمله مشاغلی است که در موقعیت­ها و بحران­ها فرد را در معرض آسیب جسمی و روانی قرار می‌دهد. این پژوهش با هدف بررسی مقایسه­ کیفیت زندگی، تحمل پریشانی و تحریک پذیری در بین آتش نشان­ها و افراد عادی انجام شد.
روش کار:  این پژوهش از نوع توصیفی بود و جامعه آماری این تحقیق تعدادی از آتش نشانان درگیر در حادثه پلاسکو و افراد عادی بزرگسال شاغل در مشاغل مختلف در سال 1396 تشکیل دادند. حجم نمونه 116 نفر از آتش نشانان درگیر در حادثه پلاسکو و 101 نفر از افراد عادی بودند. از روش نمونه گیری خوشه­ای تصادفی استفاده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل: پرسشنامه کیفیت زندگی (SF-12)، مقیاس تحمل پریشانی (DTS) و پرسشنامه تحریک پذیری (RIQ) بود که به روش خود گزارش دهی توسط شرکت کنندگان در مطالعه تکمیل گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و در سطح آمار توصیفی از میانگین، و انحراف معیار و در سطح استنباطی از آزمون t مستقل و تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بین کیفیت زندگی در بین آتش نشان‌ها و افراد عادی تفاوت معناداری وجود ندارد، بین آتش نشان‌ها و افراد عادی حداقل در یکی از خرده مقیاس‌های تحمل پریشانی تفاوت معناداری وجود دارد و با مقایسه میانگین نمرات دو گروه مشاهده می‌شود که تحریک پذیری در افراد عادی نسبت به آتش نشان‌ها بیشتر است.
نتیجه‌گیری: سلامت جسمانی و روانی از پیش زمینه­های پیشرفت و افزایش کارایی در هر شغل و حرفه­ای به شمار می­آید و بررسی هر نوع زمینه و عواملی که می­تواند تهدیدی برای آن به حساب بیاید، مهم است.
 
متن کامل [PDF 861 kb]   (1178 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb