Jalali Moghadam A S, ghorbani F, changi ashtiyani J. Comparison of quality of life, distress tolerance and irritability between firefighters and normal people. RJMS 2020; 27 (5) :22-35
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6047-fa.html
جلالی مقدم عادله السادات، قربانی فرزانه، چنگی آشتیانی جواد. بررسی مقایسه کیفیت زندگی، تحمل پریشانی و تحریک پذیری در بین آتش نشانها و افراد عادی. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (5) :22-35
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6047-fa.html
دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران ، javadchangi@yahoo.com
چکیده: (2811 مشاهده)
زمینه و هدف: آتش نشانی از جمله مشاغلی است که در موقعیتها و بحرانها فرد را در معرض آسیب جسمی و روانی قرار میدهد. این پژوهش با هدف بررسی مقایسه کیفیت زندگی، تحمل پریشانی و تحریک پذیری در بین آتش نشانها و افراد عادی انجام شد.
روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی بود و جامعه آماری این تحقیق تعدادی از آتش نشانان درگیر در حادثه پلاسکو و افراد عادی بزرگسال شاغل در مشاغل مختلف در سال 1396 تشکیل دادند. حجم نمونه 116 نفر از آتش نشانان درگیر در حادثه پلاسکو و 101 نفر از افراد عادی بودند. از روش نمونه گیری خوشهای تصادفی استفاده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل: پرسشنامه کیفیت زندگی (SF-12)، مقیاس تحمل پریشانی (DTS) و پرسشنامه تحریک پذیری (RIQ) بود که به روش خود گزارش دهی توسط شرکت کنندگان در مطالعه تکمیل گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و در سطح آمار توصیفی از میانگین، و انحراف معیار و در سطح استنباطی از آزمون t مستقل و تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد بین کیفیت زندگی در بین آتش نشانها و افراد عادی تفاوت معناداری وجود ندارد، بین آتش نشانها و افراد عادی حداقل در یکی از خرده مقیاسهای تحمل پریشانی تفاوت معناداری وجود دارد و با مقایسه میانگین نمرات دو گروه مشاهده میشود که تحریک پذیری در افراد عادی نسبت به آتش نشانها بیشتر است.
نتیجهگیری: سلامت جسمانی و روانی از پیش زمینههای پیشرفت و افزایش کارایی در هر شغل و حرفهای به شمار میآید و بررسی هر نوع زمینه و عواملی که میتواند تهدیدی برای آن به حساب بیاید، مهم است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی