جلد 27، شماره 11 - ( 11-1399 )                   جلد 27 شماره 11 صفحات 24-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amini R, Rahimi P. Detection of Pre-treatment mutations leading to resistance to direct hepatitis C virus blocking drugs in patients with chronic hepatitis C. RJMS 2021; 27 (11) :15-24
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6035-fa.html
امینی راضیه، رحیمی پونه. بررسی جهش‌های پیش از درمان منجر به مقاومت در برابر داروهای مهارکننده مستقیم ویروس هپاتیت سی در بیماران مبتلا به هپاتیت سی مزمن. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (11) :15-24

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6035-fa.html


، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران ، pooneh5376@yahoo.com
چکیده:   (2119 مشاهده)
زمینه و هدف: ویروس هپاتیت سی تنها میزبان آن انسان می‌باشد. در کشور ما ژنوتیپ‌های 1a، 3a و 1b شایع‌ترین ژنوتیپ‌ها هستند. هدف از این پژوهش تعیین فراوانی بروز جهشهای مقاوم به دارو در نواحی NS5A و NS5B  که هدف دارو های جدید ضد ویروس هپاتیت C  هستند در بیماران مبتلا به هپاتیت سی مزمن با ژنوتیپ 1b  بود که با این داروها تحت درمان قرار داشتند.
روش­ کار: در این پژوهش تعداد 29 بیمارشرکت داوطلبانه داشتند که مبتلا به هپاتیت سی مزمن با ژنوتایپ 1b بودند و سابقه درمان ناموفق با ریباورین و انترفرون داشتند ولی از نظر درمان با داروهای مستقیم الاثر مورد بررسی در این طرح "بکر یا native" محسوب می­شدند. ژنوم ویروس از نمونه سرم بیماران با استفاده از کیت استخراج RNAی ویروسی شرکت Roche  استخراج شد. RT-PCR و nested PCR با استفاده از کیت تاکارا و پرایمرهای اختصاصی خارجی و داخلی نواحی هدف بطور جداگانه انجام گردید. سپس محصولات تعیین توالی شد و نتایج توسط نرم افزار Bio Edit ورژن (7.9.5.3) بررسی شد. سپس با استفاده از نرم افزار CLUSTAL W در نرم افزار MEGA ورژن (6) هم ترازی توالی ها (Multiple Sequencing) صورت پذیرفت.
یافته ­ها: تجزیه و تحلیل توالی­های هدف به­منظورشناسایی جهش های مقاوم به داروهای مورد بررسی، بروز این جهش­ها را در برابر دو داروی داکلاتاسویر و لدیپاسویر در 5 بیمار (24/17%) نشان داد. هرچند به­دلیل عدم وقوع جهش­های مقاوم به داروی سوفوسبوویر در ناحیه NS5B، تمام بیماران به درمان ضد ویروسی پاسخ دادند و این پاسخ در پیگیری­های بعدی نیز پایدار بود.
نتیجه گیری: استفاده از داروی سوفوسبوویر در درمان بیماران مبتلا به هپاتیت سی مزمن با ژنوتایپ 1b که سخت‌ترین ژنوتایپ این ویروس از نظر پاسخ به درمان­های ضد ویروسی است با نتایج بسیار امیدوارکننده ­ای همراه بود و علیرغم شناسایی جهش­های مقاوم به داروهای داکلاتاسویر و لدیپاسویر، استفاده از سوفوسبوویر به درمان قطعی بیماران انجامید. هرچند بدلیل ماهیت جهش پذیری ویروس پایش روند بروز جهش­های احتمالی که ممکن است منجر به مقاومت در برابر سوفوبوویر شود تا حذف ویروس از کشور بسیار ضروری است.
متن کامل [PDF 1050 kb]   (571 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای عفونی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb