جلد 27، شماره 4 - ( 4-1399 )                   جلد 27 شماره 4 صفحات 156-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 9710111
Ethics code: 9710101

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, Bahrami N, Faghri J. The evaluation of antibiotic resistance pattern and frequency of blaVIM and blaNDM genes in isolated Acinetobacter baumannii from hospitalized patients in Isfahan and Shahrekord. RJMS 2020; 27 (4) :143-156
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5827-fa.html
محمدی مهرداد، بهرامی نیکو، فقری جمشید. بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی ژن های blaVIM و blaNDM در اسینتوباکتر بومانی‌های ایزوله شده از بیماران بستری شهر‌های اصفهان و شهرکرد. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (4) :143-156

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5827-fa.html


دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران ، mohammadi-m@kaums.ac.ir
چکیده:   (3630 مشاهده)
زمینه و هدف: در حال حاضر بتالاکتام‌ها به عنوان داروی انتخابی در درمان عفونت‌های اسینتوباکتر بومانی مقاوم به چند دارو استفاده می‌گردد، هرچند مقاومت به این عوامل رو به افزایش می‌باشد. این باکتری با مکانیسم‌های مختلف از جمله تولید بتالاکتامازها به این داروها مقاومت نشان می‌دهند. متالوبتالاکتاماز دارای تیپ‌های مختلفی می‌باشند که غالباً پلاسمیدی بوده و در بین آن‌ها blaVIM و  blaNDMاز همه بارزتر هستند. این مطالعه با هدف بررسی مقاومت دارویی و فراوانی ژن‌های blaVIM و blaNDM در اسینتوباکتر بومانی‌های ایزوله شده از بیماران شهر‌های اصفهان و شهرکرد به روش مولکولی اجرا گردید.
روش کار: این مطالعه مقطعی برروی 500 نمونه بالینی اعم از خون، زخم، ادرار و مجاری تنفسی جمع آوری شده از 3 بیمارستان شهر‌های اصفهان (الزهرا و کاشانی) و شهرکرد (کاشانی) طی مدت یک سال از فروردین 1397 تا فروردین 1398 انجام گردید. پس از جمع‌آوری نمونه‌ها با استفاده از روش‌های کشت و بیوشیمیایی گونه اسینتوباکتر بومانی شناسایی گردید. سپس تست حساسیت آنتی بیوتیکی بر روی این  ایزوله‌ها با روش دیسک دیفیوژن بر اساس دستور CLSI انجام گردید. در نهایت برای بررسی فراوانی ژن‌های blaVIM و blaNDM با استفاده از پرایمرهای اختصاصی PCR انجام شد.
یافته‌ها: مقاومت آنتی بیوتیکی در 100 ایزوله اسینتوباکتر بومانی به ترتیب مربوط به آنتی بیوتیک‌های: سفی پیم (97%)، سفتریاکسون (95%)، آمیکاسین (95%)، ایمی پنم (76%)، پیپراسیلین-تازوباکتام (70%)، مروپنم (69%)، جنتامایسین (63%)، توبرامایسین (56%)، تتراسایکلین (51%)، آمپی سیلین-سولباکتام (49%) و کمترین مقاومت مربوط به پلی میکسین B به دست آمد. نتایج PCR نشان داد که به ترتیب 17% و 20%، سویه ها حامل ژن‌های blaVIM و  blaNDMمی باشند.
نتیجه‌گیری: افزایش میزان شیوع بیمارستانی اسینتوباکتر بومانی، لزوم طراحی برنامه های حفاظتی نظیر کنترل عفونت‌های ایجاد شده در بخش مراقبت‌های ویژه را خاطرنشان می‌کند. همچنین با استفاده از روش‌های مولکولی می‌توان این باکتری‌ها را شناسایی و ویژگی مقاومت آنتی بیوتیکی آن‌ها را تعیین کرد و متناسب با آن آنتی بیوتیک‌ها را تجویز نمود.
متن کامل [PDF 585 kb]   (1713 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb