جلد 27، شماره 5 - ( 5-1399 )                   جلد 27 شماره 5 صفحات 48-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alidusti J, Nameni F. The effect of high intensity interval training on serum monocyte chemotactic protein and intercellular adhesion molecule after resveratrol supplementation in rat. RJMS 2020; 27 (5) :36-48
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5768-fa.html
علیدوستی جواد، نامنی فرح. تاثیرهشت هفته تمرین اینتروال شدید بر پروتئین جاذب شیمیایی مونوسیت (MCP1) و مولکول چسبان سلولی (ICAM1 ) پس از مکمل سازی با رزوراترول در رت. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (5) :36-48

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5768-fa.html


، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران ، f.nameni@yahoo.co.uk
چکیده:   (2364 مشاهده)
زمینه و هدف: ورزش منظم به بهبود عملکرد فیزیولوژی کمک می­کند و از سندرم­های متابولیک، بیماری­های قلبی­عروقی، تصلب شرایین و سایر بیماری­های مرتبط با پیری جلوگیری می­کند. تمرین اینتروال و استفاده از مکمل های گیاهی نیز ممکن است موجب افزایش اثرات عملکردی و فیزیولوژیک شوند. لذا هدف از این تحقیق تاثیریک دوره تمرین HIIT  برMCP1 و ICAM1 پس از مکمل سازی با رزوراترول در سرم رت های نربود.
روش کار: روش پژوهش از نوع تجربی با هدف کاربردی  بود. جامعه پژوهش رت های  نر نژاد اسپراگ داولی بودند . از میان آنها برای مطالعه۶۰ رت انتخاب و به طور تصادفی به 4گروه( تمرین تناوبی، تمرین تناوبی+ مکمل، مکمل رزوراترول وکنترل ) قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت ۸ هفته و هفته ای ۵ جلسه  اجرا شد. مکمل یاری رزوراترول در گروه های مکمل و مکمل+تمرین، روزانه  صورت می گرفت.گروه مکمل و کنترل تمرینی نداشتند. نمونه های خون  ۴۸ ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی و 12-10 ساعت ناشتایی در مراحل مختلف و با شرایط مشابه انجام شد. از آزمون شاپیروویلک، لوین و تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون بونفرونی برای مقایسه اطلاعات بدست آمده استفاده شد. 
یافته‌ها: پس از ۸ هفته در مقادیر MCP1 و ICAM1 در گروه مکمل + تمرین نسبت به گروه های دیگر کاهش معناداری مشاهده شد. در مقایسه بین گروه کنترل وگروه های تجربی در متغیرهای MCP1 و ICAM1  نیز تفاوت معناداربود.
نتیجه گیری: یافته‌ها حاکی از آن بود که تمرین تناوبی و رزوراترول موجب کاهش و پیشگیری از التهاب  و تقویت سیستم ایمنی در رت‌ها شد. به نظر می رسد مکمل رزوراترول و تمرین در بهبود عملکرد ورزشکاران و بیماران موثر باشد.
 
واژه‌های کلیدی: تمرین تناوبی، رزوراترول، MCP1، ICAM1
متن کامل [PDF 366 kb]   (772 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb