جلد 26، شماره 1 - ( 1-1398 )                   جلد 26 شماره 1 صفحات 98-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemeini A, Keramati M R, Fazeli M S, Keshvari A, Nasiri A, Zebardast J. Factors Affecting Long-term Recurrence and complications after Ligation of Intersphincteric Fistula Tract (LIFT) Procedure for Anal Fistula. RJMS 2019; 26 (1) :89-98
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5513-fa.html
کاظمینی علیرضا، کرامتی محمدرضا، فاضلی محمدصادق، کشوری امیر، نصیری عباس، زبردست جیران. فاکتورهای موثر بر عود و عوارض طولانی مدت جراحی به روش Ligation of Intersphincteric Fistula Tract (LIFT) در بیماران مبتلا به فیستول مقعدی. مجله علوم پزشکی رازی. 1398; 26 (1) :89-98

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5513-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، dr_morezak@yahoo.com
چکیده:   (3410 مشاهده)

زمینه و هدف: فیستول انورکتال ناشی از انسداد و عفونت غدد کریپتوگلندولار ناحیه انورکتال است و از بیماری‌های شایع جراحی است. اگرچه روش‌های درمان جراحی متعددی برای این وضعیت پیشنهاد شده است، اما میزان عود پس از این درمان‌ها بالا است. در این مطالعه، نتایج طولانی مدت و عوارض روش جراحی LIFT (Ligation of Intersphincteric Fistula Tract) در بیماران مبتلا به فیستول مقعد مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه در ایران و خاور میانه در نمونه خود بیشترین حجم نمونه و نیز طولانی‌ترین مدت پیگیری را دارد.
روش کار: در این مطالعه بالینی آینده‌نگر و تحلیلی، تعداد 50 بیمار مبتلا به فیستول مقعدی که در بین سال‌های 1391 تا 1396 به کلینیک بیماری‌های کولورکتال مراجعه کرده بودند و تحت جراحی LIFT قرار گرفتند وارد مطالعه شدند. بیماران حداقل یک سال پس از عمل از جهت هرگونه عارضه یا عود مجدد پیگیری شدند. نتایج و عوارض روش LIFT و نیز عوامل مؤثر بر عود پس از این عمل تعیین شد.
یافته‌ها: در مجموع 50 بیمار این مطالعه بررسی شدند که شامل 43 مرد (86%) و 14 زن (24%) بودند. میانگین سنی بیماران 7/9±8/51 سال و بیماران با میانگین 2/1±5/3 سال پس از عمل پیگیری شدند. 12 مورد عود و 32 مورد عوارض شامل 18 آبسه یا عفونت و 14 مورد بی‌اختیاری گاز وجود داشت. 4/71 درصد از زنان و 6/25 درصد افراد مذکر دچار عوارض شدند که این اختلاف معنی‌دار بود (05/0p<). زمان طولانی پس جراحی، منجر به عود بیشتر می‌شد (05/0p<). عوامل دیگر ارتباط معنی‌داری با عود و عوارض نداشتند (05/0p>).
نتیجه‌گیری: به‌طورکلی، طبق نتایج مطالعه حاضر، می‌توان نتیجه گرفت که LIFT یک روش مؤثر جراحی در بیماران مبتلا به فیستول مقعدی است. بر اساس نتایج این مطالعه جنسیت مؤنث عامل پیش‌گویی کننده و مؤثر بر ایجاد عارضه بعد عمل و زمان گذشته از آخرین عمل جراحی مهم‌ترین عامل مؤثر بر عود است.
 

واژه‌های کلیدی: فیستول مقعدی، جراحی، عوارض، عود
متن کامل [PDF 743 kb]   (1828 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحی عمومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb