دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، Zeinab.ghaempana@gmail.com
چکیده: (3960 مشاهده)
زمینه و هدف: طی دهههای اخیر، مفهوم مراقبت تسکینی به عنوان رویکردی چند رشتهای مورد توجه قرار گرفته که با توجه به ماهیت و نوع بیماران هدف آن و نیازهای روانشناختی آنها مشخص شده است. بررسی و توجه به این نیازها و تلاش برای رفع آنها از وظایف روانشناس بوده که با چالشهای بسیاری مانند ابهام نقشها و وظایف و نیازهای آموزشی و پژوهشی روبهرو است. در نتیجه، هدف مقالهی حاضر، بررسی مهارتهای تخصصی روانشناسی در ارزیابی، مداخله و پژوهش و ابعاد نظری و عملی این رشته در فضای مراقبت تسکینی است.
روش کار: این مطالعه به روش مروری و با استفاده از کلید واژههای Palliative ،Psychologist ،Advanced cancer ، End of life،hospice ،Terminally ill ،Chronic illness ، Bereavement ،Grief صورت گرفت. با جستوجو در بانکهای اطلاعاتی PubMed، Elsvier، Scopus، Science Direct، و ProQuest مقالات مرتبط در بازهی زمانی 1997-2017 مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: روانشناسان تیم مراقبت تسکینی در مراحل مختلف بیماری ایفای نقش میکنند. در این راستا، ارتباط و ارزیابی به عنوان گامهای نخست خدمات آنها و مشاوره و رواندرمانی اختصاصی برای هر نوع اختلال و مشکل روانشناختی بیماران توسط روانشناس ارائه میشود. این روانشناسان خدمات خود را به خانواده بیماران در زمان بستری تا مراحل از دست دادن و سوگ ادامه خواهند داد. حمایت و مراقبت از اعضای تیم مراقبت تسکینی و مشارکت در طرحهای تحقیقاتی نیز از دیگر وظایف آنها است.
نتیجهگیری: با توجه به عملکرد چندگانه روانشناسان در تیم مراقبت تسکینی و نیز ارائه خدمات گسترده از بیماران تا خانواده آنها و نیز اعضای تیم مراقبت تسکینی، کسب مهارتهای تخصصی و آموزشهای مداوم برای آنها لازم و ضروری است
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی