جلد 25، شماره 10 - ( 10-1397 )                   جلد 25 شماره 10 صفحات 101-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salimiyan rizi K, farsiani H. The role of bacterial biofilm in the clinical outcomes of oral and dental infections. RJMS 2019; 25 (10) :90-101
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5356-fa.html
سلیمیان ریزی کبری، فارسیانی هادی. نقش بیوفیلم باکتریایی در پیامدهای بالینی ناشی از عفونت های دهان و دندان. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (10) :90-101

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5356-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، farsianih@mums.ac.ir
چکیده:   (5601 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری­های دهان­­ و دندان، نظیر پوسیدگی‌­های دندانی و التهاب لثه از جمله مشکلات شایع در جوامع انسانی می­باشند. تشکیل بیوفیلم به‌عنوان یک مکانیسم بسیار با اهمیت بیماری­زایی توسط این باکتری­ها مطرح می‌باشد. مطالعه حاضر مروری بر این بیماری­های عفونی و اتیولوژی باکتریایی آن­ها، مکانیسم تشکیل و نقش بیوفیلم پلاک دندانی در بروز و پیشرفت این عفونت­ها و واکسیناسیون علیه پوسیدگی­های دندانی یک زمینه پژوهشی جدید برای مقابله با این بیماری‌های دهان-دندانی می‌باشد.
روش کار: مقالات از بانک‌های اطلاعاتی Science Direct، Google Scholar و PubMed در سال­های 1995 تا 2017 میلادی جمع‌آوری گردید و در مدت زمان 2 ماه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. از مقالات با موضوع نقش بیوفیلم باکتریایی در بیماری­های دهان و دندان جهت نوشتن این پژوهش استفاده گردید.
یافته‌ها: در نتیجه حاصل از بررسی مقالات دیده شد که باکتری­ها از اصلی‌ترین عوامل بروز عفونت­های دهان و دندان می­باشند. هر چند بیوفیلم باکتریایی در سطوح مختلف دندانی و دهان لزوماً با ایجاد بیماری مرتبط نمی‌باشد ولی تشکیل بیوفیلم به‌عنوان یک مکانیسم بسیار با اهمیت بیماری­زایی توسط این باکتری­ها مطرح می‌باشد.
نتیجه‌گیری: بیوفیلم پلاک دندانی در وضعیت سلامت، غالباً از باکتری‌های غیر پاتوژن و کومنسال تشکیل شده است. این در حالی است که در بیوفیلم­های پاتوژنیک میزان باکتری‌های اسیدوژنیک و اسیدوریک به صورت چشمگیر افزایش یافته و با ایجاد یک محیط اسیدی پایدار، دمینرالیزاسیون با سرعت بیشتری رخ می­دهد.
 
 
متن کامل [PDF 1039 kb]   (3402 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb