جلد 25، شماره 5 - ( مرداد 1397 )                   جلد 25 شماره 5 صفحات 89-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effect of low back pain reduction school program on quality of life among health network staffs. RJMS 2018; 25 (5) :83-89
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5323-fa.html
کیا فاطمه، هاشمی سید احمد، شجاعی عبداله. بررسی تاثیر برنامه آموزشی کاهش کمردرد بر میزان کیفیت زندگی کارکنان شبکه بهداشت لامرد. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (5) :83-89

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5323-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد ،لامرد ، ایران ، ) hmd_hashemi@yahoo.com
چکیده:   (2735 مشاهده)
زمینه و هدف: از شایع‌ترین و پر هزینه‌ترین بیماری‌های شغلی کمردرد می‌باشد. در زمینه کاهش کمردرد، برنامه های متعددی وجود دارند که می‌توانند از شدت کمردرد بکاهند. برنامه‌های آموزشی کاهش کمردرد یک برنامه کوتاه مدت می‌باشد و از برنامه‌های آموزشی، ارزشیابی و بهبود مهارت‌ها تشکیل شده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر این برنامه بر روی کیفیت زندگی کارکنان مبتلا به کمردرد در شبکه بهداشت لامرد است.
روش کار:  این مطالعه از نوع مداخله آموزشی است که 32 نفر از کارکنان مبتلا به کمردرد مزمن در گروه مداخله و 29 نفر از کارکنان در گروه کنترل شرکت داشتند. کارکنان گروه کنترل هیچگونه آموزشی دریافت نکردند و از طرفی گروه مداخله تحت آموزش برنامه‌ای مدون به عنوان مداخله قرار گرفتند. جمع‌آوری داده‌های مربوط به کیفیت زندگی این بیماران در ابتدای مطالعه و پس از 6 ماه توسط پرسشنامه SF-36 انجام شد. به منظور مقایسه کیفیت زندگی بین دو گروه از آزمون‌های آنالیز واریانس با اندازه‌های تکراری و نرم‌افزار SPSS  نسخه 22 استفاده گردید.
یافته‌ها: این مطالعه نشان داد برنامه آموزشی - بهداشتی کاهش کمردرد یک درمان موثر در بهبود کیفیت زندگی کارکنان مبتلا به کمردرد می‌باشد. کارکنانی که تحت درمان با این برنامه قرار گرفتند در شاخص‌های "وضعیت جسمانی"، "عملکرد فیزیکی" و "سلامت عمومی" نمره بالاتری داشتند که این مطلب نشان‌دهنده کیفیت زندگی بالاتر بیماران از نظر این آیتم‌ها در گروه مداخله بود. در سایر شاخص‌ها اختلاف معناداری بین دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای کمردرد در کارکنان بخش بهداشت و درمان، برنامه‌های آموزشی کاهش کمردرد به عنوان یک مداخله مفید جهت کاهش کمردرد می‌تواند کیفیت زندگی کارکنان مبتلا به کمردرد مزمن را افزایش دهد.
 
متن کامل [PDF 337 kb]   (1066 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb