جلد 25، شماره 4 - ( تیر 1397 )                   جلد 25 شماره 4 صفحات 88-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaffari R, Nasiri Khalili M A, Khodadadi S, Riazi G. PEGylation of Human growth hormone with Methoxy PEG Succinimidyl Carbonate and study of its half-life and stability. RJMS 2018; 25 (4) :78-88
غفاری رضا، نصیری خلیلی محمد علی، خدادادی سیروس، ریاضی غلامحسین. پگیلاسیون هورمون رشد انسانی توسط پلی اتیلن گلیکول متوکسی سوکسینیمیدیل کربنات و بررسی نیمه عمر و پایداری آن. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (4) :78-88

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران ، manasiri@alumni.ut.ac.ir
زمینه و هدف: هورمون رشد انسانی به دلیل فعالیت‌های زیستی مهم و متنوع هورمون رشد، استفاده از آن برای درمان بیماری­های چاقی، کوتاهی قد، سوختگی و نیز اهمیت این هورمون برای ورزشکاران در حال افزایش است. امروزه نیمه عمر پایین هورمون رشد انسانی یک چالش بزرگ در ارتباط با توسعه این دارو در دنیا است. پگیلاسیون یک رویکرد موثر جهت افزایش نیمه عمر و پایداری پروتئین‌های زیست دارویی است. پلی اتیلن گلیکول (PEG- Polyethylene glycol) به دلیل انحلال پذیری بالا، به عنوان یک کاندید چند منظوره برای کانژوگاسیون پروتئین‌های دارویی در نظر گرفته می‌شود. بر این اساس، در این پژوهش به بررسی پگیلاسیون هورمون رشد انسانی و مطالعه بر روی نیمه عمر پلاسمایی آن پرداخته شده است.
روش‌ کار: هورمون رشد انسانی توسط پلی‌اتیلن‌گلیکول متوکسی سوکسینیمیدیل کربنات (mPEG-SC) در دمای 8 درجه سانتی گراد به مدت 12 ساعت انکوبه شد. در این پژوهش به منظور بررسی تائید واکنش پگیلاسیون از SDS-PAGE، پراکندگی دینامیکی نور (DLS) و ELISA استفاده گردید.
 یافته‌ها: نتایج حاصل از SDS-PAGE راندمان بالای پگیلاسیون هورمون رشد را در شرایط آبی نشان داد. پتانسیل زتای هورمون رشد انسانی پگیله شده به عنوان شاخص بار سطحی و پایداری هورمون رشد به وسیله تکنیک DLS آنالیز شد. یافته‌های ELISA بیانگر افزایش نیمه عمر فرم پگیله هورمون رشد انسانی تا 12 برابر می‌باشد.
نتیجه‌گیری: در این پژوهش مشخص گردید، پگیلاسیون در جایگاه اختصاصی ریشه‌های هیستیدین و یا لیزین هورمون رشد انسانی به صورت معناداری باعث اقزایش نیمه عمر آن می‌شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی