دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، mb.dazzlingstar2012@gmail.com
چکیده: (7470 مشاهده)
زمینه و هدف: اضافه وزن و چاقی ممکن است باعث ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، مشکلات روانشناختی و بیماریهای دیگر شوند. جراحی چاقی موثرترین درمان برای افراد چاق است که ممکن است عوارضی داشته باشد. هدف این مطالعه، بررسی فاکتورهای تاثیرگذار بر رخداد عوارض جراحی مینی بایپس معده (یکی از رایجترین روشهای جراحی چاقی) بود.
روش کار: این مطالعه از نوع مقطعی بود که در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، با بررسی پایگاه داده پابمد و اسکوپوس، متغیرهای تاثیرگذار بر عوارض جراحی مینی بایپس معده از مقالات استخراج شد. در مرحله دوم، فهرست متغیرهای تاثیر گذار به صورت پرسش نامه به پزشکان داده شد و میزان اهمیت متغیرها از نظر آنان مشخص شد. سپس پاسخهای پزشکان با استفاده از فراوانی و میانگین تحلیل شد.
یافتهها: برخی متغیرها از قبیل سن، وزن، شاخص توده بدنی، برخی از بیماریهای زمینهای، انسداد صفراوی- پانکراسی، زمان عمل، سیگار، عمل باز، آزمایشهای قبل از عمل، نتایج حاصل از اندوسکوپی و سونوگرافی و اتفاقات حین عمل جراحی از نظر پزشکان بسیار مهم شناخته شدند.
نتیجهگیری: در اکثر متغیرها، نظر پزشکان با شواهد چاپ شده قبلی منطبق است. با در نظر گرفتن متغیرهای تاثیرگذار بر رخداد عوارض جراحی مینی بایپس معده از قبیل سن، وزن، شاخص توده بدنی، انسداد صفراوی- پانکراسی، طولانی شدن زمان عمل، سیگار کشیدن، سوء جذب، عمل باز، چاقی، اتفاقات حین عمل جراحی، بیماریهای زمینهای (ترومبوز وریدی عمقی، آپنه خواب، سکته مغزی، تومور مغزی کاذب، مشکلات روانی و بیماری های قلبی- عروقی)، آزمایشهای قبل از عمل CBC)، فریتین، قند خون ناشتا، HbA1C، کلسترول تام، آلبومین، ویتامین B12، ویتامین D3، β-HCG) و سونوگرافی و آندوسکوپی (سونوگرافی کامل لگن و شکم) میتوان به کاهش عوارض پس از عمل، کاهش مرگ و میر بیماران، افزایش رضایت بیمار و پزشک و بهبود مراقب سلامت یاری رساند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
غدد داخلی و متابولیسم