Shahvaroughi Farahani N, Eskandari H, Borjali A. Investigating the Personality subtypes of women with advanced breast and endometrial cancers and breast and endometrial cancers survivors: A qualitative study . RJMS 2018; 25 (6) :52-62
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5079-fa.html
شاهواروقی فراهانی ندا، اسکندری حسین، برجعلی احمد. بررسی رگه های شخصیت در زنان مبتلا به سرطان های پیشرفته پستان و رحم و زنان بهبودیافته از سرطان های پستان و رحم: یک مطالعه کیفی. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (6) :52-62
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5079-fa.html
دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران ، neda.shfarahani@gmail.com
چکیده: (3352 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان پستان و رحم از شایعترین انواع سرطان در میان زنان ایرانی هستند که آمار ابتلا و بهبودی بالایی دارد. به همین دلیل، پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفی رگههای شخصیتی در زنان مبتلا به سرطانهای پستان و رحم پیشرفته و زنان بهبود یافته از سرطانهای پستان و رحم انجام شدهاست.
روش کار: این پژوهش از نوع کیفی بوده که 18 نفر، به تفکیک 8 بیمار مبتلا به سرطان پستان و رحم پیشرفته، و 10 بانوی بهبود یافته از سرطانهای پستان و رحم که از فروردین تا شهریور 1396 به مراکز درمانی شهر تهران مراجعه کرده بودند، به روش هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از روش ارزیابی شخصیت شدلر و وستن (SWAP) استفاده شد. جهت تحلیل دادهها، امتیاز کسب شده در نرم افزار SWAP جایگذاری شده و جداول و نمرههای مورد نظر دریافت گردید.
یافته ها: یافتههای پژوهش نشان داد که رگههای افسردگی با کارکرد بالا و گسستگی ذهن در هر دو گروه بالا بود. با این حال، افراد مبتلا به سرطان پیشرفته در مقیاس اختلالهای شخصیت، تشخیص زیرآستانهای شخصیت وابسته دریافت کردند و افراد بهبودیافته از سرطان از سلامت روانشناختی بالاتری برخوردار بودند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله تفاوتها و شباهتهای معناداری میان دو گروه مبتلا به سرطان پیشرفته بهبودیافته از سرطانهای پستان و رحم در متغیر شخصیت وجود دارد. بنابراین، کاربرد درمانهای هیجان مدار، جهت تجربه هیجانی سالم و کاهش دفاعهای ناکارآمد از جمله گسستگی ذهنی برای بیماران مبتلا به سرطان مناسب خواهدبود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی