جلد 25، شماره 2 - ( اردیبهشت 1397 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 86-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Imani Fooladi A, Parvizi E, Soltanpour M, Ahmadi A. Isolation of Viridans Streptococci as the causative agent of pneumonia in bronchoalveolar lavage samples of patients with pneumonia. RJMS 2018; 25 (2) :81-86
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5065-fa.html
ایمانی فولادی عباسعلی، پرویزی الناز، سلطان پور محمد جواد، احمدی علی. جداسازی استرپتوکوکوس ویریدانس به عنوان عامل پنومونی در نمونه‌های برونکوآلوئولار لاواژ در بیماران مبتلا به پنومونی. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (2) :81-86

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5065-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران ، Aliahmadi@bmsu.ac.ir
چکیده:   (4822 مشاهده)
زمینه و هدف: پنومونی یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر در دنیا بوده و تشخیص صحیح آن اهمیت زیادی دارد. معمولا استرپتوکوکوس‌‌های گروه ویریدانس عامل ایجاد پنومونی نیستند اما در بیماران دارای بیماری زمینه‌ای می‌توانند مشکل زا باشند. همچنین در اثر آلودگی نمونه با فلور میکروبی دستگاه تنفس فوقانی ممکن است از کشت حتی بصورت خالص نیز جدا شوند که این امر پزشک و آزمایشگاه را در تشخیص با مشکل مواجه می‌سازد. هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان گزارش استرپتوکوک ویریدانس به عنوان عامل پنومونی در بیماران پنومونی دارای بیماری زمینه­ای می­باشد.
روش­کار: مطالعه حاضر به صورت مقطعی(1395-1393) و گذشته­نگر  با استفاده از بررسی پرونده بیماران ­مراجعه­کننده به بخش عفونی بیمارستان­های شهر تهران انجام گرفت. بیماران شامل افرادی با علایم پنومونی بودند که توسط رادیگرافی اشعه ایکس پنومونی آن­ها تایید شده بود و همچنین دارای بیماری زمینه بودند. از این بیماران نمونه BAL اخد شده و پس از کشت نتیجه آن گزارش گردید بود. همچنین برای جدایه­های استرپتوکوکوس ویریدانس جدا شده تست حساسیت آنتی­بیوتیکی گذاشته شده بود. در موارد ممکن، آزمون آماری t-test و مربع کای از طریق نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد که از مجموع 168 موردی که وارد مطالعه شدند از نمونه 54 فرد (32%) باکتری استرپتوکوکوس ویریدانس از نمونه BAL جداسازی و در 31 مورد این باکتری­ به عنوان تنها باکتری جدا شده گزارش شده بود. در هیچ­کدام از نمونه­ها باکتری پنوموکوکوس جداسازی نشده بود. بیشترین میزان مقاومت آنتی­بیوتیکی جدایه­های استرپتوکوکوس ویریدانس مربوط به آنتی­بیوتیک کوتریموکسازول بود. همچنین ونکومایسین و سنتازیدیم موثرترین آنتی­بیوتیک­ها علیه این جدایه­ها گزارش شده بودند.
نتیجه­گیری: با توجه به فراوانی بالای گزارش استرپتوکوکوس ویریدانس به عنوان عامل پنومونی در مقطع مورد مطالعه و عدم جداسازی ارگانیسم­های دیگری مانند پنوموکوکوس می­توان گفت که احتمالا نمونه BAL به فلور نرمال سیستم تنفسی آلوده شده است. اگرچه نمونه BAL جهت تشخیص عامل پنومونی بسیار با ارزش است اما با تکیه بر کشت این نمونه به تنهایی نمی­تواند باکتری استرپتوکوکوس ویریدانس را به عنوان عامل پنومونی گزارش کرد.
 
متن کامل [PDF 353 kb]   (2514 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb