A tree regression modeling for assessment of effective factors on failure of arteriovenous fistulas among hemodialysis patients attended in Hasheminejad Kidney Center. RJMS 2018; 25 (9) :8-16
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4980-fa.html
انتظاری مجید، خوانین زاده مرتضی. برآورد عوامل موثر در شکست فیستول های شریانی-وریدی در بیماران همو دیالیزی مراجعه کننده به بیمارستان هاشمی نژاد با استفاده از مدل رگرسیونی درختی . مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (9) :8-16
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4980-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، khavaninzadeh.m@iums.ac.ir
چکیده: (2833 مشاهده)
زمینه و هدف: برای بیماران مرحله آخر نارسایی مزمن کلیوی در حال حاضر پیوند کلیه و یا دیالیز تنها راه ممکن جهت زنده ماندن آنها است. امروزه تعبیه فیستول یکی از متداولترین روشهایی است که جهت دیالیز برای بیماران نارسایی کلیه انجام میشود. در مطالعاتی که تاکنون انجام شده علل مختلفی برای شکست فیستول گزارش شده است. علل مختلفی مانند دیابت، هموگلوبین پایین، سطح سرمی بالای کلسیم و فسفر برای شکست فیستول گزارش شده است. با توجه به نقش علل مختلف در شکست فیستول، کاربرد مدلهای ردهبندی درختی برای مشخص کردن نقش هر یک از علل ایجادکننده این شکست میتواند باعث کاهش شانس وقوع دوباره آن شود. هدف این مطالعه بررسی علل شکست فیستولهای شریانی-وریدی در بیماران همودیالیزی مراجعهکننده به بیمارستان هاشمی نژاد با استفاده از تحلیل مدلهای درختی میباشد.
روش کار: پژوهش حاضر به صورت کوهورت تاریخی بر روی پرونده بیماران همودیالیزی در دو گروه دارای فیستول شریانی وریدی فعال و بیماران دچار شکست فیستول شریانی وریدی انجام شده است. آنالیز دو طرفه و رگرسیون لجستیک و همچنین مدل درختی برای متغیرهای مورد مطالعه مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: ارتباط معنیداری بین میزان موفقیت و ابتلای به دیابت و فشار خون در بیماران وجود داشت (001/0p<). اگر چه در این مطالعه ارتباط معنیداری بین میزان موفقیت و میزان هموگلوبین در بیماران در آنالیز دو طرفه مشاهده گردید، ولی نتایج رگرسیونی نشان دادند که تنها سن، ابتلای به دیابت و فشارخون به عنوان پیشگوییکنندههای مستقل شکست فیستول شریانی وریدی تعیین میشوند.
نتیجهگیری: ابتلای به «فشار خون» و یا «دیابت» میتواند در ایجاد شکست در فیستولهای تعبیه شده برای بیماران همودیالیزی مؤثر باشد و با توجه به تأثیر متغیر «سنّ بیمار»، مطالعات بیشتر بر روی سرانجام جراحی این بیماران - بر اساس گروههای سنی مختلف - مورد تأکید میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
جراحی عمومی