جلد 12، شماره 47 - ( 9-1384 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 144-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosayebi G, Moazzeni S, Sanati M. The Role of Spleen and Liver Dendritic Cells in Induction of TH1 and TH2 Responses . RJMS 2005; 12 (47) :135-144
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-494-fa.html
مسیبی قاسم، مؤذنی سیدمحمد، صنعتی محمدحسین. بررسی نقش سلو لهای دندریتیک کبد و طحال در القای پاس خهای سلولی 1 TH و 2 TH. مجله علوم پزشکی رازی. 1384; 12 (47) :135-144

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-494-fa.html


چکیده:   (8971 مشاهده)

    زمینه و هدف: سلول‌های دندریتیک یکی از عوامل موثر در هدایت پاسخ ایمنی به سمت سلول‌های TH1 یا TH2 ( T Helper cell ) محسوب می‌شوند. سلول‌های دندریتیک ممکن است موجب تولید سیتوکین با الگوی متفاوت در بافت‌های مختلف شوند. احتمالاً الگوی تولید سیتوکین توسط سلول‌های دندریتیک کبد با طحال متفاوت می‌باشد. به منظور بررسی علت تفاوت پاسخ‌های ایمنی در بافت کبد (به عنوان یک بافت غیر لنفاوی و تولروژن) و طحال (به عنوان یک بافت لنفاوی و ایمونوژن)، عملکرد سلول‌های دندریتیک طحال و کبد در القای پاسخ در سلول‌های TH1 و TH2 در این پژوهش مورد ارزیابی قرار گرفت.

روش کار: در ایــن بررســی سلول‌های دندریتیــک طحــال(بافــت لنفاوی) و کبــد(بافت غیرلنفاوی) مــوش نرمــال از نــژاد C57BL/6 با روش هضــم آنزیمــی و محیــط گرادیــان نایکودنـــز، جــدا و در محیط کشــت بــا غلظــت مناسبــی از پپتیــد میلیــن الیگودندروسیــت گلیکوپروتئین ( MOG35-55 = Myelin Oligoelectrocyte Glycoprotein ) پالس گردیدند. حدود 10 5 ×6 سلول دندریتیک کبدی و طحالی پالس شده، به طور مجزا و به صورت زیر جلدی به کف پای هر موش تزریق گردید. به گروه‌های کنترل نیز سلول‌های دندریتیک پالس نشده تزریق شد. پس از گذشت 5 روز، سلول‌های تک هسته‌ای غدد لنفاوی ناحیه‌ای( popliteal ‌) موش‌های ایمونیزه جدا شدنــد و در حضور و عدم حضور پپتید MOG35-55 کشت داده شدند. مایع رویی کشت سلول پس از گذشت 96 ساعت، جمع‌آوری و میزان تولید IL-10 ( Interleukin 10 ) و IFN- γ ( Interferon γ ) با روش ELISA ( Enzyme-Linked Immuno Sorbent Assay ) مورد سنجش قرار گرفت.

یافته‌ها: در این مطالعه نشان داد که میزان تولید IL-10 و IFN- γ در موش‌های ایمونیزه شده با سلول‌های دندریتیک کبدی یا طحالی پالس شده با پپتید MOG35-55 در مقایسه با گروه‌های کنترل مربوطه به طور قابل ملاحظه‌ای بیش‌تر بود(004/0 p= ). از طرفی تفاوت معنی‌داری در می ــ زان تولید IFN- γ بین موش‌های ایمونیزه شده با سلول‌های دندریتیک کبد و طحال مشاهده نشد، در حالی که اختلاف فاحشی در تولید IL-10 بین این دو گروه وجود داشت(01/0 ‍ p= ).

نتیجه گیری کلی: از این یافته‌ها می‌توان چنین نتیجه گرفت که القای تولید میزان بالایی از IL-10 توسط سلول‌های دندریتیک کبد ممکن است یکی از عوامل موثر در کاهش و تنظیم پاسخ ایمنی در این عضو باشد.

متن کامل [PDF 390 kb]   (2851 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb