جلد 25، شماره 9 - ( آذر 1397 )                   جلد 25 شماره 9 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

karimi N, behbahani M, Dini G, razmjou A. Green Synthesis of ZnO Nanoparticles using Extract of Edible and Medicinal Plant (Allium jesdianum(. RJMS 2018; 25 (9) :1-7
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4925-fa.html
کریمی نرگس، بهبهانی ماندانا، دینی قاسم، رزمجو امیر. سنتز سبز نانوذرات اکسید روی با استفاده از عصاره گیاه خوراکی-دارویی بن سرخ (Allium jesdianum). مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (9) :1-7

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4925-fa.html


دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، ma_behbahani@yahoo.com
چکیده:   (9232 مشاهده)
زمینه و هدف: سنتز نانوذرات اکسید روی به دلیل کاربردهای فراوان در شناسایی عوامل بیماری‌زا، درمان سرطان، ویژگی‌های حرارتی، نوری و الکترونیکی منحصر به فرد بسیار ارزشمند است. در این مطالعه سنتز نانوذرات اکسید روی با استفاده از عصاره گیاه بن سرخ به روش سبز انجام شد و ازحلال‌های طبیعی که هم کم هزینه بوده و هم خطری برای محیط زیست به همراه ندارند، استفاده شد.
روش کار: در این مطالعه از عصاره گیاه دارویی بن سرخ به عنوان عامل کاهنده و پایدارکننده برای تولید زیستی نانوذرات اکسید روی استفاده گردید. با افزودن عصاره به نمک نیترات روی با غلظت 1/0 مول همراه با افزایش دما به 75 درجه سانتی گراد در مدت 2 ساعت، واکنش انجام شد. تغییر رنگ عصاره از قهوه‌ای به زرد نشان دهنده تولید نانو ذرات اکسید روی بود.
یافته‌ها: تشکیل نانوذرات اکسید روی با تشکیل پیک جذبی در طول موج حدود 375 نانومتر با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتری و همچنین الگوی پراش اشعه‌ی ایکس نشان داده شد. اندازه و مورفولوژی نانوذرات سنتز شده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی تعیین شد و مشخص گردید که شکل ذرات چند وجهی و گرد و اندازه متوسط آن‌ها در حدود 30 نانومتر است. دامنه‌ی تغییرات اندازه‌ی نانوذرات توسط دستگاه پراکندگی نور دینامیکی بین 14 تا 60 نانومتر به دست آمد.
نتیجه‌گیری: در این پژوهش، نانوذرات اکسید روی با یک روش زیست‌سازگار با طبیعت و بدون استفاده از مواد شمیایی مضر تولید گردید. گیاهان به دلیل داشتن متابولیت‌های ثانویه بالا و خواص آنتی اکسیدانی، نقش احیاء کنندگی و پایدار کردن نانوذرات را انجام می‌دهند.
متن کامل [PDF 1000 kb]   (4254 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb