زمینه و هدف: کاندیداها شامل گونههای متنوعی از مخمرها و مخمر مانندها هستند که برخی از آنها و از جمله کاندیدا آلبیکنس فلور طبیعی بدن انسان را تشکیل میدهند و به صورت فرصتطلب در انسان بیماری ایجاد مینمایند، ولی داروهایی که بر ضد آنها در بازار وجود دارد و به کار میرود از نظر تعداد محدود هستند، که این خود میتواند باعث ایجاد مقاومت در آنها گردد. هدف این بررسی ارزیابی اثرات ضدقارچی داروهای نیستاتین، کلوتریمازول و مایکونازول بر روی کاندیداهای جدا شده از بیماران بود.
روش کار: بررسی حاضر مطالعهای تجربی بود که در آن اثرات ضدقارچی داروهای نیستاتین، کلوتریمازول و مایکونازول بر روی کاندیداهای جدا شده از بیماران در 2 محیط جامد و مایع ارزیابی شد. در طی آزمایشهای in vitro ، حداقل غلظت مهار کنندگی داروهای فوق بر روی 60 نمونه مخمری جمعآوری شده از بیماران که شامل 30 نمونه کاندیداآلبیکنس و 30 نمونه کاندیداهای غیرآلبیکنس بود، تعیین شد و گونههای استاندارد حساس و مقاوم کاندیدا مشخص گردید.
یافتهها: نتایج به دست آمــده از ایــن مطالعــه نشــان میدهــد کــه از 3 داروی یاد شــده در بالا، گونه کاندیدا آلبیکنس از حساسیت بالاتــری نسبــت بــه کلوتریمازول و نیستاتین در مقایسه با مایکونازول برخوردار است(01/0 P< ). در حالی که گونههــای غیر آلبیکنس نسبت به هر 3 داروی فوق از حساسیــت بالایــــی برخوردارنــد و حتــی حساسیــت آنهــا بیشتــر از حساسیــت کاندیدا آلبیکنس نسبت به این داروها است(01/0 P< ). همچنین اختلاف معنیداری در میانگین MIC ( Minimum Inhibitory Concentration ) به دست آمده از 2 روش فوق وجود ندارد. میانگین MIC نیستاتین، کلوتریمازول و مایکونازول برای کاندیدا آلبیکنس به ترتیب 2/2 میکروگرم در میلیلیتر، 6/2 میکروگرم در میلیلیتر و کمتر از 18 میکروگرم در میلیلیتر بود. همچنین نتایج برای گونههای غیر آلبیکنس به ترتیب برابر 81/0 میکروگرم در میلیلیتر، 56/0 میکروگرم در میلیلیتر و 2/1 میکروگرم در میلیلیتر بود.
نتیجهگیری کلی: این امر نشان دهنده اهمیت تعیین گونه و انجام تست حساسیت به دارو قبل از شروع درمان است و در مجموع گونههای غیر آلبیکنس در مقایسه با آلبیکنس در برابر داروها از حساسیت بیشتری برخوردارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |