جلد 24، شماره 161 - ( آبان 1396 )                   جلد 24 شماره 161 صفحات 76-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Attarzadeh Hosseini S R, Mohammad Rahimi G R, Ghaemi J. Compare waist circumference, waist-to-hip ratio and waist-to-stature ratio in predicting overweight / obese male students. RJMS 2017; 24 (161) :67-76
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4889-fa.html
عطارزاده حسینی سیدرضا، محمدرحیمی غلام رسول، قائمی جواد. مقایسه دور کمر، نسبت دور کمر به دور باسن و نسبت دور کمر به قد ایستاده در پیشگویی اضافه وزن/چاقی دانشجویان پسر. مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (161) :67-76

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4889-fa.html


دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، rmohamadrahimi67@gmail.com
چکیده:   (11375 مشاهده)

زمینه و هدف: چاقی مرکزی بدن نسبت به چاقی کل بدن، پیش بینی‌کننده بهتری برای ریسک فاکتورهای بیماری‌های قلبی عروقی هم در کودکان و هم در بزرگسالان است. دور کمر به عنوان یک شاخص چاقی مرکزی بدن؛ از طرفی، نسبت دور کمر به قد ایستاده به عنوان یک جایگزین، و یک اندازه مستقل از سن برای تشخیص خطر بیماری‌های قلبی عروقی ارائه شده‌اند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه دور کمر، نسبت دور کمر به دور باسن و نسبت دور کمر به قد ایستاده در پیشگویی اضافه وزن/چاقی دانشجویان پسر بود.
روش کار: آزمودنیها دانشجویان پسر جدیدالورود دانشگاه فردوسی مشهد با دامنه سنی 18 تا 22 سال بودند. قد، وزن، نمایه توده بدن، دور کمر، دور باسن، نسبت دور کمر به دور باسن و نسبت دور کمر به قد ایستاده به صورت پابرهنه و با کمترین لباس اندازه گیری شد. از آزمونهای ANOVA و تحلیل ROC برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شد.
یافته‌ها: میانگین دور کمر، نسبت دور کمر به دور باسن و نسبت دور کمر به قد ایستاده در گروههای مختلف شاخص توده بدن تفاوت معنیداری داشتند. همچنین، سطوح زیر منحنی برای WC (003/0=p) و WHtR  (013/0=p) تفاوت معنیداری داشتند، اما WHR معنیدار نبود (335/0=p).
نتیجه‌گیری: شاخصهای WC و WHtR در مقایسه با WHR قدرت تشخیص بهتری در اضافه وزن و چاقی دارند. با این حال WC به دلیل سهولت یادگیری در اندازهگیری، در مقایسه با دو شاخص دیگر، و همچنین به دلیل کم هزینه بودن مناسبتر است.
 

متن کامل [PDF 407 kb]   (6228 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: غدد داخلی و متابولیسم

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb