زمینه و هدف: مراقبتهای تغذیهای مناسب نقش مهمی در روند درمان بیماران بستری به خصوص با شرایط بحرانی دارد و سوء تغذیه اثرات منفی بسیاری بر وضعیت بیمار دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت تغذیهای بیماران با تغذیه رودهای در بخش مراقبتهای ویژه بود.
روش کار: در این مطالعه توصیفی تحلیلی 85 بیمار در چهار بخش مراقبتهای ویژه در دو بیمارستان در شهرستان آمل در در طول مدت بستری مورد مطالعه قرار گرفتند. امتیازAPACHE IV برای بیماران تعیین شد. میزان شیوع سوء تغذیه بر اساس ارزیابی جامع ذهنی، برخی شاخصهای آنتروپومتریک و بیوشیمیایی خونی مرتبط با سوء تغذیه، همچنین میزان دریافت نیازهای تغذیهای تعیین و با میزان نیاز بیمار مقایسه گردید.
یافتهها: بر اساس ارزیابی جامع ذهنی شیوع سوء تغذیه در زمان بستری (6/42%) و در زمان ترخیص (%5/83) تعیین شدکه افزایش معنادار داشته است (001/0>p). شاخصهای آنتروپومتری مرتبط با وضعیت تغذیهای، سطح کراتینین (001/0=p) و لنفوسیت تام خون (001/0>P) در زمان ترخیص نسبت به زمان بستری کاهش معناداری داشته است. متوسط میزان دریافت انرژی و پروتئین به میزان معناداری کمتر از میزان نیاز بوده است. ارتباط منفی معناداری بین اندازههای آنتروپومتری و برخی شاخص بیوشیمیایی با میزان سوء تغذیه در زمان ترخیص دیده شد.
نتیجهگیری: شیوع سوء تغذیه در مدت بستری پیشرفت داشته است. محلولهای دست ساز، کفایت تامین انرژی و پروتئین مورد نیاز بیمار را نداشت. شاخصهای آنتروپومتری و برخی شاخصهای بیوشیمیایی با بروز و پیشرفت سوء تغذیه در بیماران مرتبط بودند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |