جلد 24، شماره 161 - ( آبان 1396 )                   جلد 24 شماره 161 صفحات 66-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Iranshahi H, mostaajeran M, feizi A, Aghdak P, Yadegarfar G. Using Latent Class Regression in the evaluation of awareness level of Esfahanian women 20 to 65 years on different components of Breast cancer. RJMS 2017; 24 (161) :51-66
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4878-fa.html
ایرانشاهی حمید، مستاجران مهناز، فیضی آوات، عقدک پژمان، یادگارفر قاسم. کاربرد تحلیل کلاس پنهان در ارزیابی سطح آگاهی زنان ۶۵ -۲۰ ساله‌ی اصفهانی در مورد ابعاد متفاوت سرطان پستان. مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (161) :51-66

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4878-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، yadegarfar@gmail.com
چکیده:   (4051 مشاهده)

زمینه و هدف: در ایران سرطان پستان به عنوان شایع‌ترین سرطان زنان و علت مرگ ناشی از سرطان اعلام شده است. هدف از پژوهش حاضر، نیاز‌سنجی دقیق آموزشی در گروه‌های مختلف زنان و ارائه‌ی راهکارهای مؤثر به منظور افزایش آگاهی نسبت به ابعاد متفاوت این بیماری، راه‌های پیشگیری و در صورت ابتلاء کشف سریع اولیه و درمان به موقع بود.
روش کار: این پژوهش با استفاده از داده‌های جمع آوری شده در سال١٣٩١، به صورت یک مطالعه مقطعی بر روی ١٠٠٠٠ زن اصفهانی در سنین ۲۰ تا ۶۵ ساله انجام گردیده است. که از این تعداد ٩٢٦٠ زن، واجد شرایط مطالعه شناخته شدند و داده‌های حاصل از پرسشنامه با استفاده از رگرسیون کلاس پنهان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: میانگین سنی افراد شرکت کننده در این بررسی ٧/١١±٥/٣٧ سال بود. در بررسی عوامل مؤثر بر شناخت عوامل خطر سرطان پستان، متغیر سن تأثیر بسیار ناچیزی در قرارگرفتن افراد در رده‌های مختلف داشت. بخت قرار گرفتن زنان با تاریخچه‌ی خانوادگی مثبت سرطان پستان در کلاس یک و دو نسبت به کلاس سه به اندازه‌ی٣٠% بیشتر بود.
نتیجه‌گیری: بیشترین تأثیر روی سطوح آگاهی نسبت به همه ی ابعاد سرطان پستان، محل سکونت (شهر/ روستا) افراد می‌باشد. به طوری که افراد ساکن شهر نسبت به ساکنین مناطق روستایی شانس بیشتری برای قرار گرفتن در سطح بالاتری از آگاهی را داشتند، که می‌تواند ناشی از توزیع ناعادلانه ثروت و امکانات آموزشی، بهداشتی و درمانی باشد.
 
 

متن کامل [PDF 1027 kb]   (1452 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb