زمینه و هدف: در ایران سرطان پستان به عنوان شایعترین سرطان زنان و علت مرگ ناشی از سرطان اعلام شده است. هدف از پژوهش حاضر، نیازسنجی دقیق آموزشی در گروههای مختلف زنان و ارائهی راهکارهای مؤثر به منظور افزایش آگاهی نسبت به ابعاد متفاوت این بیماری، راههای پیشگیری و در صورت ابتلاء کشف سریع اولیه و درمان به موقع بود.
روش کار: این پژوهش با استفاده از دادههای جمع آوری شده در سال١٣٩١، به صورت یک مطالعه مقطعی بر روی ١٠٠٠٠ زن اصفهانی در سنین ۲۰ تا ۶۵ ساله انجام گردیده است. که از این تعداد ٩٢٦٠ زن، واجد شرایط مطالعه شناخته شدند و دادههای حاصل از پرسشنامه با استفاده از رگرسیون کلاس پنهان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: میانگین سنی افراد شرکت کننده در این بررسی ٧/١١±٥/٣٧ سال بود. در بررسی عوامل مؤثر بر شناخت عوامل خطر سرطان پستان، متغیر سن تأثیر بسیار ناچیزی در قرارگرفتن افراد در ردههای مختلف داشت. بخت قرار گرفتن زنان با تاریخچهی خانوادگی مثبت سرطان پستان در کلاس یک و دو نسبت به کلاس سه به اندازهی٣٠% بیشتر بود.
نتیجهگیری: بیشترین تأثیر روی سطوح آگاهی نسبت به همه ی ابعاد سرطان پستان، محل سکونت (شهر/ روستا) افراد میباشد. به طوری که افراد ساکن شهر نسبت به ساکنین مناطق روستایی شانس بیشتری برای قرار گرفتن در سطح بالاتری از آگاهی را داشتند، که میتواند ناشی از توزیع ناعادلانه ثروت و امکانات آموزشی، بهداشتی و درمانی باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |