جلد 24، شماره 162 - ( آذر 1396 )                   جلد 24 شماره 162 صفحات 53-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aliannezhadi M, faez M. Cancer treatment by High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU). RJMS 2017; 24 (162) :40-53
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4862-fa.html
علیان نژادی مریم، فائز معصومه. درمان سرطان با امواج فراصوت متمرکز با شدت بالا(HIFU). مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (162) :40-53

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4862-fa.html


دانشگاه سمنان ، m_aliannezhadi@semnan.ac.ir
چکیده:   (8972 مشاهده)

زمینه و هدف: سرطان مشکل اصلی بهداشت عمومی در سراسر جهان و یکی از علل مهم مرگ و میر در جهان است.  تعداد نجات­یافتگان بیماری سرطان به دلیل تشخیص زود هنگام، روش­های درمانی جدید و افزایش جمعیت در حال افزایش است. همچنین تحقیقات گسترده­ای در این زمینه برای دستیابی به بهترین روش درمانی ادامه دارد. هایپرترمی با استفاده از فراصوت متمرکز با شدت بالا(HIFU) یکی از جدیدترین وعملی­ترین تکنولوژی­های غیرتهاجمی در  درمان تومورهای سرطانی است. بنابراین، در این مقاله استفاده از HIFU در درمان تومورهای سرطانی جامد و کارایی آن مورد بررسی قرار گرفته است.

مواد، روش­ها و نتایج: در این شیوه، با استفاده از جذب HIFU در ناحیه بافت و تومور شرایطی ایجاد می­شود که دمای بافت و تومور  افزایش یافته و با حفظ دما در سلول تغییرات برگشت­ناپذیر اتفاق افتاده و سلول از بین می­رود. بنابراین در این روش از گرما بطور کاملا غیرتهاجمی برای فرسایش تومور بدون آسیب حرارتی به بافت سالم اطراف آن استفاده  می­شود. در این مقاله استفاده از HIFU در درمان تومورهای جامد در نواحی پروستات، کبد، پستان، کلیه، استخوان و پانکراس مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بررسی ها نشان داد که این تکنولوژی بطورقابل توجهی اثرات جانبی را کاهش می­دهد. این روش قابلیت نکروز حجم انتخابی توموررا از طریق حرارت دادن و یا کاویتاسیون بدون وارد شدن در بافت تومور دارد. نتایج بررسی درمان تومورهای سرطانی جامد در پروستات، کبد، پستان، کلیه، استخوان و پانکراس نشان داد که این روش می­تواند جایگزین مناسبی برای جراحی باشد. علاوه­براین، این روش باعث تسکین درد در درمان سرطان­های پیشرفته نیز می­شود. . در نهایت فرسایش ناشی از تخریب HIFU قادر به القای پاسخ ایمنی و توقف فعالیت تومور سرطانی است بنابراین از نظر روانی نیز توسط بیماران راحت­تر پذیرفته می­شود. بنابراین فرسایش با HIFUدر آینده می­تواند نقش کلیدی در درمان سرطانی داشته باشد.

متن کامل [PDF 371 kb]   (6830 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: رادیوتراپی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb