زمینه و هدف: تودههای پارافارنکس و اینفراتمپورال از تومورهای نادر سر و گردن با فراوانی کلی 5/0% از کل تومورهای سر و گردن هستند. در این مطالعه به منظور تعیین توزیع تومورهای فضاهای پارافارنکس و اینفراتمپورال در جمعیت ایرانی، به بررسی آن در بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان رسول اکرم تهران پرداخته شد.
روش کار: در این مطالعه به روش گذشتهنگر، به بررسی 10 ساله(از دیماه 1371 تا 1381) بیماران بیمارستان حضرت رسول اکرم تهران پرداخته شد. به این ترتیب 39 بیمار مبتلا به تومور این نواحی مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: متوسط سن این افراد 9/44 سال بود. شایعترین علامتی که بیماران مبتلا به توده گردنی با آن مراجعه میکردند " بیعلامتی " بود(2/69%).
نتیجهگیری کلی: تودههای این نواحی به ترتیب نزولی شامل تومورهای مربوط به غدد بزاقی(2/51%) به ویژه پلئومورفیک آدنوم، پاراگانگلیوم(3/15%)، شوانوم(7/7%)، آنژیوفیبروم و لنفوم بودند. در مورد تمام بیماران برای تشخیص بیماری، روشهای تصویربرداری( Imaging ) به کار رفته بود که شایعترین روش، CT اسکن با کنتراست بود. به جز 1 مورد لنفوم از نوع high grade ، سایر بیماران کاندید عمل جراحی شدند و در تمام آنها به جز 4 مورد، جراحی صورت گرفت. رویکرد انتخابی، دسترسی خارجی( external approach ) با برش عرضی گردن با یا بدون استفاده از دسترسی هم زمان از طریق دهان ( Trans oral approach ) بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |