جلد ۲۴، شماره ۱۶۴ - ( بهمن ۱۳۹۶ )                   جلد ۲۴ شماره ۱۶۴ صفحات ۷۳-۶۳ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghajani J, Mirtajani S B, Ayoubi S, Habibpour M. STUDYING THE ANTAGONISTIC EFFECT OF ISOLATED LACTOBACILLUS FROM SOIL WHERE NATIVE YOGURT IS PROCESSED AGAINST PATHOGENIC BACTERIA. RJMS 2018; 24 (164) :63-73
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4815-fa.html
آقاجانی جعفر، میرتاجانی سید بشیر، ایوبی سامان، حبیب پور مریم. بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل‌های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری‌های بیماری‌زا. مجله علوم پزشکی رازی. ۱۳۹۶; ۲۴ (۱۶۴) :۶۳-۷۳

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-۱-۴۸۱۵-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، s.ayoubi@theaasm.org
چکیده:   (۴۶۷۴ مشاهده)

زمینه و هدف: باکتری­های اسید لاکتیک در بهبود طعم فرآورده­های غذایی دخالت کرده و با تولید مواد ضد میکروبی به نام باکتریوسین، نقش عمده­ای را در جلوگیری از رشد ارگانیسم­های فاسدکننده غذا و پاتوژن­ها به عهده دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل­های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری­های بیماری­زا بوده است.
روش کار: در این مطالعه از نمونه خاک آلوده به پساب ماست محلی، لاکتوباسیلوس­ها جداسازی و به کمک روش­های بیوشیمیایی شناسایی شدند. خاصیت ضد میکروبی مایع رویی کشت آن­ها برعلیه 5 باکتری بیماری­زا به کمک روش چاهک (Well Diffusion Agar)  و دیسک Diffusion Disk) Agar) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور کاهش خطا هر آزمون سه بار تکرار شد و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و توانایی ضد میکروبی آن­ها با هم مقایسه گردید.
یافته­ها: مطابق با نتایج، سه گونه لاکتوباسیلوس شناسایی شد. این باکتری­ها شامل لاکتوباسیلوس کازئی، پلانتاروم و دلبروکی بود. همچنین این باکتری­ها توان ضد میکروبی خوبی را در مقابل باکتری­های بیماری­زا از خود نشان دادند. بیشترین اثر ضد باکتریایی از لاکتوباسیلوس کازئی بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس در روش چاهک با میانگین قطر هاله عدم رشد 66/18 میلی­متر مشاهده شد. 
نتیجه‌گیری: تنوع ارزشمندی از باکتری­های تولید کننده باکتریوسین با فعالیت ضد باکتریایی بر علیه باکتری­های بیماری­زا در لبنیاتی که به صورت سنتی تهیه می­شوند وجود دارد و استفاده از آن­ها در تولید فرآورده­های لبنی صنعتی توصیه می­شود.
 

متن کامل [PDF 885 kb]   (۱۷۹۷ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb