جلد 12، شماره 47 - ( 9-1384 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 44-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavangar S, Sang Galeh M, Sotodeh M, Khatibian M. Primary Investigation of Brushing Cytology in Periampullary Lesions in Comparison with Biopsy and Estimation of its Adequacy in Malignant Lesions that cannot be Biopsied in Patients Referring to Shariati Hospital for ERCP(2002-2003). RJMS 2005; 12 (47) :39-44
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-481-fa.html
توانگر سیدمحمد، سنگ قلعه مریم، ستوده مسعود، خطیبیان مرتضی. بررسی مقدماتی Brushing Cytology در ضایعات پری‌آمپولر و مقایسه آن با بیوپسی در ضایعات فوق و تعیین کفایت آن در ضایعات بدخیم غیرقابل بیوپسی در بیماران مراجعه کننده به بخش ERCP بیمارستان دکتر شریعتی از مهرماه 1381 لغایت مهرماه 1382. مجله علوم پزشکی رازی. 1384; 12 (47) :39-44

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-481-fa.html


چکیده:   (7161 مشاهده)

   

زمینه و هدف: ضایعات مجاری صفراوی از جمله آمپول واتر به علت عدم دسترسی آسان در آندوسکوپی و احتمال بروز خطر در نمونه‌برداری و تشخیص در مراحل پیشرفته، از بیماری‌های مهم دستگاه گوارش محسوب می گردند. با توجه به مطالعات انجام شده در ارتباط با نقش و حساسیت Brushing Cytology در تشخیص ضایعات این ناحیه و عدم همراهی این روش با عارضه جدی، در این مطالعه سعی شد تا حساسیت و ویژگی این روش در تشخیص ضایعات این ناحیه برآورد شود. روش کار: در ایــن بررســـی از 45 بیمار مبتـــلا بــه ضایعــات مجاری صفراوی که جهت انجام ERCP ( Endoscopic Retrograde Chollangiopancreatography ) به مرکز تحقیقات گوارش بیمارستان شریعتی مراجعه کرده بودند، نمونه سیتولوژی تهیه و در صورت امکان نمونه بیوپسی نیز گرفته شد . همچنین بیماران ب ه طور دوره‌ای پیگیری شدند و نتایج سیتولوژی با نمونه های بیوپسی یا سیر بیماری( Follow up ) مقایسه گردید. یافته‌ها: از بین افرادی که هر دو نمونه بیوپسی و سیتولوژی را داشتند، تمام افرادی که نمونه بیوپسی آنها از نظر بدخیمی مثبت بود، نمونه‌های سیتولوژی آنها نیز مثبت بود و تمام بیمارانی که نمونه‌های بیوپسی آنها منفی بود به جز 1 مورد، نمونه‌های سیتولوژی آنها نیز منفی بود. فقط تنها 1 مورد بیوپسی منفی در سیتولوژی مثبت گزارش گردید، یعنی در مجموع ارتباط معنی‌داری بین مثبت شدن نمونه‌های سیتولوژی در مقایسه با تست استاندارد بیوپسی وجود داشت(04/0= p ). همچنین سیتولوژی حساسیت و ویژگی خوبی در مقایســه با بیوپســی[ویژگی( Specificity ): 80%، حساسیت( Sensitivity ): 100%، ارزش اخباری منفی( NPV = Negative predictive value ):100%، ارزش اخباری مثبت ( PPV = Positive predictive value ): 8/88%‍‍]، داشت. از این نظر، این نتایج با مطالعات دیگر هماهنگی داشت. اضافه نمودن نتایج مثبت پیگیری به بیوپسی و مقایسه سیتولوژی با آنها در مواردی که انجام بیوپسی امکان پذیر نبوده است، نیز نشان داده که حساسیت و ویژگی این روش قابل قبول می‌باشد(ویژگی: 5/80%، حساسیت: 73%، ارزش اخباری منفی: 50% و ارزش اخباری مثبت: 6/91%).

نتیجه‌گیری کلی: نتایج مطالعه نشان داد که Brushing Cytology روش نسبتاً مناسبی در تشخیص ضایعات بدخیم ناحیه پری آمپولری می‌باشد که سهولت انجام آن، استفاده عملی از این روش را مقبول‌تر می‌سازد.

متن کامل [PDF 142 kb]   (4482 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb