زمینه و هدف: شناسایی طغیانهای بیماری آنفلوآنزا با رویکرد سندرومیک یکی از مهمترین اولویتهای مراقبت بیماری آنفلوآنزا در کشور است. هدف از این مطالعه تعیین عملکرد الگوریتم میانگین متحرک وزن داده شده نمایی در شناسایی به موقع طغیانهای آنفلونزا در ایران، با استفاده از رویکرد آزمون دادههای شبیهسازی شده از ژانویه 2010 تا دسامبر 2015 میلادی است.
روش کار: شبیهسازی طغیانها با استفاده از دادههای موارد مشکوک به آنفلونزا (ILI) از ژانویه 2010 تا دسامبر 2015 در ایران انجام شد. عملکرد الگوریتم میانگین متحرک وزن داده شده نمایی در شناسایی به موقع طغیانها با استفاده از شاخصهای حساسیت، ویژگی، درصد هشدار کاذب، نسبتهای درستنمایی و منحنی راک ارزیابی و گزارش شد.
یافتهها: حساسیت کلی الگوریتم میانگین متحرک وزن داده شده نمایی برای کل طغیانهای شبیه سازی شده به تفکیک روشهای یکنواخت، خطی و نمایی از سال 2010 تا 2015 با فاصله اطمینان 95 درصد به ترتیب برابر با 70 درصد (80-30: CI 95%)، 84 درصد (92-75: CI 95%) و 51 درصد (62-40: CI 95%) بود. الگوریتم میانگین متحرک وزن داده شده نمایی با پارامتر هموار سازی 9/0 بهترین عملکرد را در شناسایی طغیانهای شبیهسازی شده داشت.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که الگوریتم میانگین متحرک وزن داده شده نمایی در شناسایی به موقع طغیانهای شبیهسازی شده آنفلونزا از عملکرد مناسبی برخوردار است. با این وجود، نظام مراقبت بیماری آنفلوآنزا نیازمند استفاده از روشهای مختلف کشف طغیانهای آنفلونزا است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |