جلد 24، شماره 155 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 24 شماره 155 صفحات 56-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, Mohammadpour-Mir A, Dehestani A, Mohammadzadeh I. The survey of prevalence of Allergic Disorders in chronic sinusitis of children referred to infectious, immunologic and allergic diseases’ clinic of Amirkola children’s hospital in 1390-91. RJMS 2017; 24 (155) :50-56
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4528-fa.html
محمدی محسن، محمدپور میر علی، دهستانی آناهید، محمدزاده ایرج. بررسی شیوع اختلالات آلرژیک در سینوزیت مزمن کودکان مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های عفونی، ایمونولوژی و آلرژی بیمارستان کودکان امیرکلا در سال 91-1390. مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (155) :50-56

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4528-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران ، n.tavakolinia@yahoo.com
چکیده:   (5287 مشاهده)

زمینه و هدف: سینوزیت مزمن از بیماریهای شایع و مزمن دوران کودکی بوده که میتواند عوارض زیادی بر جای بگذارد. ریسک فاکتورهای زیادی برای آن در نظر گرفته شده است که یکی از مهمترین آنها اختلالات آلرژیک میباشد. نقش اختلالات آلرژیک درسینوزیت مزمن در حال حاضربه طور کامل مشخص نیست. همچنین تا کنون مطالعه جامعی در این باب در کشورمان انجام نشده است. لذا، در این مطالعه سعی شده است که شیوع اختلالات آلرژیک در کودکان مبتلا به سینوزیت مزمن بررسی شود.

روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی کودکان 14-3 ساله (میانگین سنی ٩/٢-/+ ٩٨/٦) که با علائم و نشانه‌های سینوزیت مزمن به درمانگاه‌های عفونی و ایمونولوژی بیمارستان کودکان امیرکلا در سال 91-1390 مراجعه نمودند، انجام شده است. حجم نمونه ١٢٠ نفر در نظر گرفته شده بود و نمونه‌گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. افراد بر حسب سن به سه گروه (الف: ٤-١ سال، ب: ٩-٥ سال و ج: ١٤-١٠ سال) تقسیم شدند. اطلاعات توسط پرسش نامه جمع‌آوری شد و توسط نرم افزارآماری SPSS 20 و آزمون های آماری مناسب (T-test, Chi square) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: فراوانی کودکان مبتلا به سینوزیت مزمن در هر گروه سنی مشخص گردید که به ترتیب: گروه الف فراوانی ٣١ (٨/٢٥%)، گروه ب فراوانی ٦٧ (٨/5٥%) و گروه ج فراوانی ٢٢ نفر (٣/١٨%) داشته است. در کل بیماران ٧٩ پسر (٨/٦٥%) و ٤١ نفر دختر (٢/٣٤%) بوده‌اند. توزیع فصل در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت که به ترتیب: فصل بهار ٣١(٨/٢٥%)، فصل تابستان ١٦ (٣/١٣%)، پاییز ٣٧(٨/٣٠%) و زمستان ٣٦(٣٠%) بوده است. شیوع رینیت آلرژیک در کل جمعیت ٣٠%، شیوع آسم ٥/١٧% و شیوع درماتیت آتوپیک ٠ % بوده است. شیوع کلی اختلالات آلرژیک ٦٦/٣٦% بوده است که در این میان ٨٣/١٠% از کل جمعیت همزمان مبتلا به آسم و رینیت آلرژیک و ٨٣/٢٥% یک اختلال آلرژیک داشته‌اند. ارتباط معناداری بین آسم و سن، جنس و فصل وجود نداشته است. (05/0p>) به دست آمد. رابطه بین رینیت آلرژیک و فاکتورهای نام برده نیز بی‌معنی بوده است.

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که فراوانی سینوزیت مزمن در گروه سنی ٩-٥ سال، جنس مذکر و فصل پاییز بیشتر بوده است. همچنین در میان اختلالات آلرژیک، رینیت آلرژیک بیشترین شیوع را داشته است و مقام دوم مربوط به آسم بوده است. به نظر می‌رسد تشخیص و درمان این بیماری‌ها می‌تواند در پیش‌گیری از ایجاد سینوزیت مزمن مفید باشد.

متن کامل [PDF 219 kb]   (5390 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمونولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb