زمینه و هدف: یکی از علل شایع مراجعه کودکان به کلینیکهای قلب و عروق، درد قفسه سینه است. درد بسیاری ازکودکان منشأ غیرقلبی دارد. اختلالات اضطرابی و افسردگی از جمله اختلالات شایع کودکان هستند و میتوانند زمینه ساز بسیاری از اختلالات دیگر باشند. این مطالعه با هدف بررسی اختلالات اضطرابی و افسردگی در کودکان مبتلا به درد قفسه سینه طراحی گردید.
روش کار: این مطالعه از نوع نیمه تجربی (Puasi experimental) بود. کودکانی که طی سال های 94-1393 با شکایت درد قفسه سینه به مرکز آموزشی درمانی طالقانی شهر گرگان مراجعه کردند پس از رد علل قلبی و غیرقلبی شایع به پزشک همکار فوق تخصص روانپزشکی کودکان ارجاع داده شدند و کودکان مبتلا به بیماری افسردگی واضطراب تحت درمان دارویی با فلوکستین قرار گرفتند.
یافتهها: در طی بررسیهای انجام شده، 18% از کل افراد مطالعه دچار اختلال اضطرابی و 1% از افراد مورد مطالعه دچار افسردگی بودهاند و در نهایت در 92% از افراد مورد مطالعه، علائم درد قفسه سینه و علایم بیماری روانی زمینه ای به کلی بهبود یافت.
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای مطالعه، درصد قابل توجهی از کودکان با درد قفسه سینه غیرسوماتیک مبتلا به اقسامی از اختلالات اضطرابی و افسردگی میباشند. نتایج حاصله موید تاثیر بسیار مناسب درمان دارویی بر مهار اختلالات اضطرابی و افسردگی و متعاقب آن بهبود ناخوشی های وابسته همچون درد قفسه سینه در اطفال باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |