جلد 24، شماره 157 - ( تیر 1396 )                   جلد 24 شماره 157 صفحات 50-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ganji M, fazeli A, gohari N, rahmati H, elyasi Z, izadpanah M, et al . Isolation, characterization and standard storage of human mesenchymal stem cell derived from adipose and dental pulp tissue. RJMS 2017; 24 (157) :35-50
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4490-fa.html
گنجی بخش میثم، فاضلی ابوالحسن، گوهری ندا، رحمتی هدیه، الیاسی زهرا، ایزدپناه مهرناز، و همکاران. و همکاران.. جداسازی، تعیین هویت و ذخیره استاندارد سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی و پالپ دندان انسان . مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (157) :35-50

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4490-fa.html


مرکز ملی ذخایر ژنتیک و زیستی ایران ، farzaneh@ibrc.ir
چکیده:   (5977 مشاهده)

زمینه و هدف: با توجه به گسترش استفاده از کشتهای سلولی در روند مطالعات و تحقیقات، لازم است کنترل کیفی و تایید هویت ردههای استاندارد تحقیقاتی بیشتر مورد توجه قرار گیرد. سلولهای بنیادی دارای دو ویژگی اصلی، پتانسیل تولید و تکثیر سلولهایی با خواص یکسان (خود نوزایی) و ایجاد انواع سلولهای تمایز یافته هستند. سلولهای بنیادی مزانشیمی در بافتهای مختلفی حضور دارند. امروزه این سلولها به صورت وسیعی در فرآیند درمان، پزشکی بازساختی و حوزه های مرتبط با آن استفاده می‌شوند. لذا هدف از انجام این تحقیق فراهم ساختن زیرساخت مطمئن و دسترسی آسان به این سلول‌ها برای پژوهشگران است.
روش‌ کار: در این تحقیق بنیادی-کاربردی پس از جداسازی سلولها از بافت چربی و پالپ دندان انسان و تایید عدم آلودگی آن ها به میکروارگانیسمهای مهم نظیر مایکوپلاسما، تعیین هویت سلولهای مزانشیمی با استفاده از روشهای مختلف مانند بررسی و اندازه گیری خواص رشد آن ها، بررسی بیان مولکولهای اختصاصی و قابلیت تمایز آن ها به سلولهای چربی و استخوانی انجام شده است.
یافته‌ها: در این طرح تعداد شش رده سلولهای بنیادی مزانشیمی از بافت چربی و پالپ دندان، جداسازی، تعیین هویت و ذخیره شد که این سلولها از لحاظ بیانCD90، CD105  و CD29 مثبت بوده و از لحاظ بیان CD34 و CD45 منفی هستند. همچنین این سلولها فاقد آلودگی باکتریایی، ویروسی و مایکوپلاسما هستند و قادرند در شرایط آزمایشگاهی به سلولهای استخوانی و چربی تمایز یابند.
نتیجه‌گیری: معرفی ردههای سلولی مزانشیمی با هویت و شناسنامه مشخص، منجر به تسهیل و تسریع تحقیقات زیست پزشکی در زمینه سلولهای مزانشیمی انسانی همراه با کاهش قابل توجه هزینهها در کشور خواهد شد.
 

متن کامل [PDF 817 kb]   (2539 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیولوژی (زیست شناسی)

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb