جلد 24، شماره 163 - ( دی 1396 )                   جلد 24 شماره 163 صفحات 47-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathnezhad Kazemi A, Sharifi N, Aslani A, Keshavarz Z. Chronic Hepatites B and Pregnancy: Challenges and opportunities (Review Article). RJMS 2018; 24 (163) :36-47
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4259-fa.html
فتح نژاد کاظمی آزیتا، شریفی نسیبه، اصلانی آرمین، کشاورز زهره. هپاتیت B مزمن و حاملگی: چالش ها و فرصت ها ( مقاله مروری). مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (163) :36-47

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4259-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران ، afnkazemi@gmial.com
چکیده:   (5116 مشاهده)

زمینه و هدف: هپاتیت B یکی از مشکلات عمده بهداشتی در جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه است. حدود 5 درصد زنان حامل این بیماری بوده و عمده‌ترین روش انتقال از مادر به نوزاد با انتقال عمودی می‌باشد. هدف از این مطالعه فراهم نمودن اطلاعات برای مراقبین بهداشتی و آشنایی با دانش جدید با تمرکز بر مسائل مرتبط و جنبه‌های مختلفی از بیماری هپاتیت B مزمن در زنان حامله و خواهان بارداری بود.
روش کار: داده‌های این مطالعه از مطالعات مختلف بانک‌های اطلاعاتیGoogle Scholar ، (Pubmed) Medline و Scopus همچنین سایت سازمان جهانی بهداشت (World Health Organization- WHO) و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (Centers for Disease Control and Prevention-CDC) جمع آوری شد. یک جستجوی جامع با کلیدواژه‌های hepatitis B and pregnancy و hepatitis B in pregnancy انجام شد. استراتژی جستجو با استفاده از قابلیت جستجوی پیشرفته صورت گرفت و کلیه مقالات چاپ شده در طول 5 سال اخیر (2010-15) که به زبان انگلیسی و دارای متن کامل بودند مورد بررسی قرار گرفتند. پس از بررسی اولیه و جستجو بر اساس لیست منابع در مجموع 43 مقاله وارد مطالعه شد.
یافته‌ها: این مقاله به جنبه‌های مختلفی از هپاتیت مزمن در بارداری پرداخته است؛ 1. هپاتیت بر میزان باروری تاثیر نداشته اما در موارد استفاده از لقاح آزمایشگاهی در افراد نابارور مبتلا، میزان باروری پایینی گزارش شده است؛ 2. غربالگری و اقدامات پیشگیرانه از جمله ایمونوپروفیلاکسی و روش‌های جدید مصرف دارو و ایمونوگلوبولین برای پیشگری از انتقال عمودی در زنان باردار مورد توجه قرار گیرند؛ 3. درمان ضد ویروسی در زنان باردار باید براساس پروتکل درمانی انجام شود. در نهایت این که انجام سزارین در زنان مبتلا قابل توصیه نیست مگر قبل از شروع لیبرکه البته نیاز به بررسی‌های بیشتر وجود دارد. همپنین زنان مبتلا بایستی تشویق به شیردهی به نوزادان خود شوند.
نتیجه‌گیری: حاملگی فرصت مناسب برای قطع انتقال هپاتیت B به خصوص در کشورهای در حال توسعه می‌باشد و در این زمینه می‌توان استراتژی هایی را به عنوان قدم مهم برای کاهش بار بیماری در نظر گرفت البته نیاز به بررسی‌های بیشتر در این زمینه وجود دارد.
 
 

متن کامل [PDF 415 kb]   (6263 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: زنان و زایمان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb