زمینه و هدف: دیسمنوره به معنی احساس درد غیرمعمول در قسمت تحتانی شکم در هنگام قاعدگی است که میتواند باعث توقف فعالیتهای روزانه فرد شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اصلاح سبک تغذیهای برکاهش شدت درد قاعدگی در خانمهای پرسنل درمانی بیمارستان امام خمینی تهران انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مداخلهای از نوع قبل و بعد، بعد از مصاحبه با 120 نفر از زنان شاغل، 50 نفر با میانگین سنی 08/5±48/31 (45-22 سال)، وارد پژوهش شدند. اطلاعات پیش آزمون از طریق پرسشنامه محقق ساخته، مقیاس چند بعدی-کلامی جهت تعیین درجه درد قاعدگی، فرم دیداری ثبت شدت درد و چک لیست ثبت عوارض ناشی از دیسمنوره جمع آوری و سپس برنامه آموزش تغذیهای، به همراه فرمهای دیداری جهت تکمیل در هر ماه و چکلیست ثبت عوارض ناشی از دیسمنوره برای تکمیل در پایان مداخله، دراختیار افراد شرکت کننده قرار گرفت. اطلاعات پس از 3 ماه، جمع آوری شد و دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19، آزمونهای آماری توصیفی، تی- زوجی و آزمون تکرار مشاهدات در سطح معنیداری کمتر از 05/0 تجزیه و تحلیل گردید.
یافتهها: مداخله آموزش تغذیهای، باعث کاهش معنیدار میانگین شدت درد قاعدگی در افراد شرکت کننده شد (001/0p<). میانگین عوارض ناشی از دیسمنوره نیز بعد از مداخله آموزشی، کاهشی معنی دار داشت (001/0p<).
نتیجهگیری: مداخله آموزش تغذیهای باعث ارتقای رفتارهای تغذیهای و کاهش دیسمنوره در زنان مورد بررسی شد، لذا، با توجه به کارآیی و مقرون به صرفه بودن، میتوان استفاده از آن را برای کاهش دیسمنوره اولیه توصیه نمود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |