زمینه و هدف: با توجه به آگاهی کم مردان در خصوص بهداشت باروری و جنبه های مختلف آن مانند بیماری های منتقله از راه جنسی و HIV/AIDS نیاز به تبیین ساختار آموزشی مورد نیاز در این زمینه وجود دارد که این امر با شناخت ادراکات ذهنی مردان و افراد آگاه شاخص، منجر به به کشف ساختاری از دیدگاه های ذهنی مبتنی بر تجربه آنان خواهد شد.
روش کار: مطالعه کیفی با روش تحلیل محتوی قراردادی، با سی نفر از مردان با رعایت حداکثر تنوع از نظر ویژگی های سنی، تحصیلی و شغلی در دو شهر تهران و مشهد، توسط مصاحبه های عمیق فردی انجام گردید و با استفاده از نرم افزار MAXqda به روش تحلیل محتوای کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: دو مضمون اصلی از یافته ها استخراج شد که می توانند تجربیات مشارکت کنندگان را در رابطه با ساختارخدمات بهداشت باروری مورد نیاز مردان به تصویرکشند. این مضامین عبارت بودند از: " آموزش مبتنی بر توانمندسازی جنسیتی" و "لزوم توجه به ویژگی های مطلوب آموزشی". مضمون های اصلی و فرعی با جملاتی از بیانات مشارکت کنندگان در پژوهش توضیح داده شده اند.
نتیجه: برای ارتقای ساختار اموزشی مورد نیاز مردان، برنامه ریزی جهت آگاه سازی و توانمند سازی مردان با توجه به ویژگی مطلوب اموزشی در سطح ملی و منطقه ای، جهت پیشگیری از رفتارهای پرخطر ضروری است که این مهم با جلب حمایت مسئولین امکان پذیر می گردد ، کمک به اجرای مسئولانه و فراگیر چنین برنامه هایی باید اساس سیاست های دولت و جامعه در زمینه آموزش باشد.