زمینه و هدف: هرچند وجود سلولهای پیش ساز در سطح مفصلی غضروف مشاهده شده است ولی به علت عدم دسترسی به منبع خونرسانی، این بخش توانایی ناچیزی در ترمیم دارد. در گذشته مهندسی بافت غضروف بهطور عمده بر اساس جمعآوری سلولهای غضروفی از سطح مفصل، کشت آنها در محیط آزمایشگاه روی داربستهای قابلجذب مثل پلی گلیکولیک اسید و پیوند اتولوگ آن بوده است. اخیراً با توجه به مشکلات در جمعآوری سلولهای مذکور، استفاده از سلولهای بنیادی جهت تولید سلولهای غضروفی مورد توجه قرار گرفته است. از جمله عوامل مهم در این موفقیت، استفاده از داربستهای مناسب با خواص مکانیکی و زیستی فوقالعاده جهت فراهم آوردن یک محیط رشد بهینه و شرایط مناسب تمایززایی سلولهای بنیادی میباشد. در این تحقیق به ارزیابی کارایی سه داربست ( Fibrin glue(FG) و آلژینات و poly lactic-co-glycolic acid (PLGA) در ایجاد محیط مناسب جهت رشد سلولهای بنیادی مزانشیمی پرداخته شد.
روش کار: در این مطالعه، پس از آمادهسازی سه داربست FG و آلژینات و PLGA و جداسازی سلولهای بنیادی مزانشیمی از بافت چربی، این سلولها بهطور جداگانه بر روی این سه داربست کشت و تمایز داده شد و پس از گذشت 2 هفته از تمایز سلولها بر روی داربستها، بررسی بیان ژنهای کندروژنیک در هر یک از داربستها توسط Real time PCR انجام پذیرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که فیبرین گلو بالاترین بیان را در ژنهای کندروژنیک نسبت به دیگر داربستها دارا بود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصل، به نظر میرسد استفاده از داربستهای طبیعی همچون فیبرین گلو میتواند بهعنوان محافظی بهمنظور تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی برای توسعه استراتژیهای کارا و جدید در مهندسی بافت و طب ترمیمی مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |