زمینه و هدف: هدف از این مطالعه تعیین مؤلفههای سرمایه اجتماعی در زنان سرپرست خانوار با استفاده از تحلیل مسیری میباشد.
روش کار: این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی میباشد که بر روی زنان سرپرست خانوار انجام گرفته است. در این مطالعه اطلاعات کلیه زنان سرپرست خانوار مراجعه کننده به دو منطقه شهرداری تهران مورد استفاده قرار گرفت. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سرمایه اجتماعی مربوط به بانک جهانی ((SC-IQ که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته است، استفاده شد. این پرسشنامه حاوی 6 مولفه در قالب 39 سوال میباشد. تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS (version 22) و نرم افزار AMOS (version 22) جهت انجام تحلیل مسیر استفاده شد.
یافتهها: میانگین سنی شرکت کنندگان (5/9±) 6/40 سال بود. اکثریت زنان سرپرست خانوار (3/60 درصد) غیرشاغل بودند. نتایج نشان داد که در میان مولفههای سرمایه اجتماعی؛ مولفه مشارکت در کارهای گروهی ارتباط معنی داری با تحصیلات زنان سرپرست خانوار دارد. همچنین درآمد با تمام مولفههای سرمایه اجتماعی بجز توانمند سازی سیاسی، ارتباط معنیداری داشت و مولفه توانمند سازی سیاسی، ارتباط معنیداری را با هیچ یک از متغیرهای دموگرافیک نشان نداد (05/0p>).
نتیجهگیری: متغیر های درآمد و تحصیلات از جمله عناصر تاثیر گذار بر سرمایه اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهر تهران بودند. از این رو، با مهیا نمودن زمینههای ارتقاء این شاخصها به خصوص در زنان سرپرست خانوار به عنوان گروه آسیب پذیر جامعه؛ باعث بالارفتن سلامت جسمی، روانی و اجتماعی در این زنان و در نهایت کم شدن بار منفی حاصل از این گروهها در جامعه باشیم.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |