جلد 22، شماره 131 - ( 2-1394 )                   جلد 22 شماره 131 صفحات 62-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdanian H, Mahnam A, Edrisi M. Impedance cardiography a method for non-invasive monitoring of stroke volume: a preliminary study. RJMS 2015; 22 (131) :51-62
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3782-fa.html
یزدانیان حسن، مهنام امین، ادریسی مهدی، آبداراصفهانی مرتضی. قلب نگاری امپدانسی روشی برای پایش غیرتهاجمی حجم ضربه ای: یک مطالعه ی مقدماتی. مجله علوم پزشکی رازی. 1394; 22 (131) :51-62

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3782-fa.html


دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، ). hassanyazdanian@gmail.com
چکیده:   (5964 مشاهده)
 

زمینه و هدف: قلب نگاری امپدانسی (Impedance CardioGraphy-ICG) روشی ساده و ارزان برای اندازه‌گیری غیرتهاجمی و پیوسته­ی (به صورت هولتر) حجم ضربه ای و سایر متغیرهای همودینامیک است. بدین جهت استفاده از این روش در کاربردهای بالینی و پژوهشی در سراسر دنیا به سرعت در حال افزایش است. با توجه به فراگیر نبودن فناوری قلب­نگاری امپدانسی در کشور، هدف این مطالعه معرفی مبانی این فناوری، گزارش توسعه و ساخت یک نمونه­ی اولیه از دستگاه ICG و ارائه نتیجه ارزیابی اولیه آن بوده است. 

 

روش­ کار: برای اندازه­گیری امپدانس ناحیه­ی قفسه­ی سینه، دستگاهی طراحی و توسعه داده شد که یک جریان سینوسی  KHz50 با دامنه­ی mA 2 را از طریق 2 جفت الکترود به قفسه­ی سینه اعمال و به کمک 2 جفت الکترود دیگر افت ولتاژ ایجاد شده در این ناحیه را ثبت می­کند. پس از ارزیابی الکترونیکی دستگاه، صحت و کارآیی آن در اندازه­گیری حجم ضربه­ای برحسب مقادیر بدست آمده از داپلر-اکوکاردیوگرافی، به صورت اولیه برای 5 نفر مورد بررسی قرار گرفت.

 

یافته‌ها: طی این پژوهش یک دستگاه قلب­نگار امپدانسی قابل حمل پیاده سازی شدکه توانایی  ثبت همزمان سیگنال ICG و یک لید سیگنال ECG را دارد و متغیرهایی مانند زمان پیش تخلیه، زمان تخلیه­ی بطن چپ، برون ده قلب و ظرفیت مایع سینه­ای را محاسبه و ارائه می­نماید. در ارزیابی اولیه پس از آزمایش دستگاه بر روی 5 نفر، ضریب همبستگی پیرسون بین حجم ضربه­ای استخراج شده از روش قلب نگاری امپدانسی و روش داپلر-اکوکاردیوگرافی 891/0 با 05/0p< به دست آمد.

 

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه­ی مقدماتی نشان می­دهد که امکان توسعه و بومی سازی فناوری قلب­نگاری امپدانسی در داخل کشور وجود دارد. با توجه به ویژگی­های منحصر به فرد این فناوری در ارزیابی متغیرهای همودینامیک در مقایسه با سایر روش­های مشابه، توسعه این سیستم در داخل کشور و بهره گیری از آن توسط جامعه­ی پزشکان می­تواند منجر به افزایش کیفیت خدمات درمانی شود.

 
متن کامل [PDF 510 kb]   (6909 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب و عروق

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb