جلد 23، شماره 142 - ( 1-1395 )                   جلد 23 شماره 142 صفحات 56-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ashab Yamin M R, Gharehgozli M. THE NEW DESIGN OF SURAL FLAP FOR THE DEFECTS OF ANKLE AND HEEL. RJMS 2016; 23 (142) :50-56
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3396-fa.html
اصحاب یمین محمودرضا، قره گزلی مریم. طراحی جدید از فلپ سورال برای ضایعات مچ و پاشنه. مجله علوم پزشکی رازی. 1395; 23 (142) :50-56

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3396-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، shadeshad20@gmail.com
چکیده:   (9873 مشاهده)

زمینه و هدف: فلپ شریان سورال یک فلپ فاشیو کوتانئوس بر اساس جریان خون معکوس و حاصل آناستوموز شریان سورال سطحی و پرفوراتورهای شریان پرونئال است. از این فلپ جهت ترمیم ضایعات بافت نرم دیستال ساق، مچ و پاشنه و همچنین عروق، تاندون‌ها و استخوان‌ها استفاده می شود. به شکل کلاسیک تا دیفکت‌های به سایز 12×10 سانتیمتر را با آن می‌توان پوشاند. همچنین طراحی فلپ با اشکال محدودی مثل T-shaped و L-shaped نیز انجام می‌شود. هدف از این مقاله معرفی طراحی جدیدی از این فلپ برای ایجاد حداکثر همخوانی با شکل دیفکت است.

روش کار: بیمار دختر 12 ساله‌ای بود که حدود 3 هفته قبل از مراجعه به دنبال سانحه موتور سیکلت دچار دیفکت وسیع و کنده شدگی بافت نرم پاشنه و مچ پای راست شده بود بطوری که قوزک داخلی و تاندون اشیل اکسپوز شده بودند. پس از ترمیم اولیه‌ی ضایعه در سرویس ارتوپدی دچار نکروز شدید بافتی و اکسپوز شدن استخوان پاشنه و تاندون آشیل شد. اختلال حسی واضحی در انگشتان وجود نداشت و حرکات مچ پا و انگشتان نیز درحد نرمال بود. طی اولین عمل جراحی دبریدمان نسوج نکروزه و آماده سازی بستر جهت فلپ پدیکوله سپس پانسمان و آتل گیری ساق انجام شد. عمل جراحی دوم بمنظور طراحی فلپ سورال انجام و طی آن بدلیل عدم امکان پوشاندن کامل دیفکت با اشکال معمول فلپ و نیاز به پدیکل بلندتر، فلپ سورال بشکل چکمه‌ای طراحی شد. در نهایت طی عمل جراحی سوم پایه فلپ قطع و ترمیم نهایی زخم انجام گردید. سپس دیفکت بافت نرم ناحیه دهنده فلپ توسط گرافت پوستی از سطح مدیال ران همان پا ترمیم گردید. وضعیت بیمار به مدت 3 ماه تحت پیگیری بود.

یافته‌ها: نتیجه طراحی فلپ سورال بشکل چکمه‌ای برای این منطقه از اندام تحتانی قابل قبول بود. هیچگونه عارضه‌ای مانند احتقان وریدی، نکروز سطحی و پارشیل و خونریزی از لبه فلپ دیده نشد و بیمار قادر به راه رفتن بود. عوارض ناشی از برداشتن فلپ در محل دهنده بافت و اختلال حسی ناشی از برداشتن فلپ نیز جزئی و قابل اغماض بود و بیمار در فاصله‌ی کوتاهی به زندگی روزمره خود بازگشت.

نتیجه‌گیری: فلپ سورال یک انتخاب مناسب برای پوشاندن دیفکت‌های بافت نرم مچ و پاشنه می باشد که از اطمینان بالایی برخوردار است. در حالت کلاسیک معمولا بشکل مستطیل یا بیضی طراحی می‌شود لیکن این فلپ یک فلپ انعطاف پذیر بوده و می‌تواند برحسب شکل و سایز دیفکت و برای به حداکثر رساندن کارایی فلپ و به حداقل رساندن عوارض به اشکال دیگری هم طراحی شود.

متن کامل [PDF 984 kb]   (1733 دریافت)    
نوع مطالعه: موردنگاري | موضوع مقاله: جراحی ترمیمی و پلاستیک

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb