زمینه و هدف : وابستگی به تلفن همراه باعث ایجاد حس تنهایی و حمایت اجتماعی نامطلوب می شود. هدف مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین میزان استفاده از تلفن همراه با احساس تنهایی و حمایت اجتماعی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران است .
روش کار: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که با روش نمونه گیری طبقه بندی روی 405 نفر از دانشجویان انجام شد، ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامههای استاندارد میزان استفاده از تلفن همراه و نسخه سوم مقیاس احساس تنهایی و حمایت اجتماعی به همراه سوالات دموگرافیک بود. داده ها در نرم افزارآماری SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس، T-Test ، کای دو و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: میانگین های نمره وابستگی به تلفن همراه، احساس تنهایی و حمایت اجتماعی به ترتیب 8/41 (در حد متوسط)، 5/16 (در حد متوسط) و 9/30 (در مرز خفیف و متوسط) بود. میان نمرات وابستگی به تلفن همراه با احساس تنهایی و حمایت اجتماعی همبستگی منفی معنادار به میزان32/0 r= - و 36 /0 r= - بدست آمد (001/0 p= ). میانگین نمره وابستگی به تلفن همراه در زنان دانشجو و دانشجویان دانشکده های پزشکی و بهداشت بیشتر بود (001/0 p= و0001/0 p= ). دسته بندی متوسط و شدید وابستگی به تلفن همراه و حمایت اجتماعی در دانشجویان زیر 25 سال بیشتر مشاهده شد (001/0 p= و004/0 p= ).
نتیجهگیری: میانگین نمرات وابستگی مفرط به تلفن همراه، احساس تنهایی و حمایت اجتماعی در دانشجویان مورد بررسی مناسب نیست و استفاده مفرط از تلفن همراه با احساس تنهایی و حمایت اجتماعی همبستگی دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |