جلد 21، شماره 120 - ( 3-1393 )                   جلد 21 شماره 120 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mansourian M, Solhi M, Adab Z, Latifi M. Relationship between dependence to mobile phone with loneliness and social support in University students. RJMS 2014; 21 (120) :1-8
منصوریان مرتضی، صلحی مهناز، ادب زهره، لطیفی مرضیه. رابطه وابستگی به تلفن همراه با احساس تنهایی و حمایت اجتماعی در دانشجویان. مجله علوم پزشکی رازی. 1393; 21 (120) :1-8

دانشگاه علوم پزشکی ایران

زمینه و هدف : وابستگی به تلفن همراه باعث ایجاد حس تنهایی و حمایت اجتماعی نامطلوب می شود. هدف مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین میزان استفاده از تلفن همراه با احساس تنهایی و حمایت اجتماعی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران است .

روش کار: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که با روش نمونه گیری طبقه بندی روی 405 نفر از دانشجویان انجام شد، ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه‌های استاندارد میزان استفاده از تلفن همراه و نسخه سوم مقیاس احساس تنهایی و حمایت اجتماعی به همراه سوالات دموگرافیک بود. داده ها در نرم افزارآماری SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس، T-Test ، کای دو و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.

یافته‌ها: میانگین های نمره وابستگی به تلفن همراه، احساس تنهایی و حمایت اجتماعی به ترتیب 8/41 (در حد متوسط)، 5/16 (در حد متوسط) و 9/30 (در مرز خفیف و متوسط) بود. میان نمرات وابستگی به تلفن همراه با احساس تنهایی و حمایت اجتماعی همبستگی منفی معنادار به میزان32/0 r= - و 36 /0 r= - بدست آمد (001/0 p= ). میانگین نمره وابستگی به تلفن همراه در زنان دانشجو و دانشجویان دانشکده های پزشکی و بهداشت بیشتر بود (001/0 p= و0001/0 p= ). دسته بندی متوسط و شدید وابستگی به تلفن همراه و حمایت اجتماعی در دانشجویان زیر 25 سال بیشتر مشاهده شد (001/0 p= و004/0 p= ).

نتیجه‌گیری: میانگین نمرات وابستگی مفرط به تلفن همراه، احساس تنهایی و حمایت اجتماعی در دانشجویان مورد بررسی مناسب نیست و استفاده مفرط از تلفن همراه با احساس تنهایی و حمایت اجتماعی همبستگی دارد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت