زمینه و هدف:
در این مطالعه، مصرف (Whey
Protein Concentrate-WPC) با پروتئین ایزوله شده سویا (Isolated Soy Protein - ISP) روی فاکتورهای متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان
سالم دچار چاقی و اضافه وزن مقایسه شد.
روش کار:
در این کارآزمایی بالینی دو سوکور تصادفی، 45 مرد سالم دچار اضافه وزن و چاقی، 12
هفته 65 گرم WPC یا 60 ISP محلول در 500 سیسی آب را، 30 دقیقه قبل از نهار نوشیدند. نمونههای
خون ناشتا، ابتدا و انتهای مطالعه و فشار خون سیستولیک (Systolic Blood
Pressure-SBP)،
دیاستولیک (Diastolic Blood Pressure-DBP) علاوه بر ابتدا وانتها، هر دو هفته
یکبار ارزیابی گردید.
یافتهها: در
پایان بین دو گروه تفاوت SBP (02/0p<)،DBP (001/0p=)، (Apo
lipoprotein AI- (apo A-I، apo
B و (MDA- (Malondialdehyd (001/0p<)، (LDL) Low-Density
Liprotein
نتیجهگیری:
12 هفته مصرف 65 گرم WPC و 60 گرم ISP قبل از خوراک، فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی – عروقی در مردان
دچار اضافه وزن و چاقی را کاهش می دهد و این اثر در مورد WPC بیشتر است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |