جلد 20، شماره 115 - ( 10-1392 )                   جلد 20 شماره 115 صفحات 30-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tahavorgar A, Vafa M, Shidfar F, Gohari M R, Heydari I. Effects of whey protein concentrate consumption compared with isolated soy protein on metabolic indices, inflammatory and oxidative stress factors in healthy overweight and obese men. RJMS 2014; 20 (115) :17-30
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2922-fa.html
تهورگر عاطفه، وفا محمدرضا، شیدفر فرزاد، گوهری محمود رضا، حیدری ایرج. تاثیر مصرف پروتئین آب پنیر کنسانتره در مقایسه با پروتئین ایزوله شده سویا بر نمایه‌های متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان سالم دچار اضافه وزن و چاقی. مجله علوم پزشکی رازی. 1392; 20 (115) :17-30

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2922-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (7071 مشاهده)
 

زمینه و هدف: در این مطالعه، مصرف (Whey Protein Concentrate-WPC) با پروتئین ایزوله شده سویا (Isolated Soy Protein - ISP) روی فاکتورهای متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان سالم دچار چاقی و اضافه وزن مقایسه شد.

 

روش کار: در این کارآزمایی بالینی دو سوکور تصادفی، 45 مرد سالم دچار اضافه وزن و چاقی، 12 هفته 65 گرم WPC یا 60 ISP محلول در 500 سی‌سی آب را، 30 دقیقه قبل از نهار نوشیدند. نمونه­های خون ناشتا، ابتدا و انتهای مطالعه و فشار خون سیستولیک (Systolic Blood Pressure-SBP)، دیاستولیک (Diastolic Blood Pressure-DBP) علاوه بر ابتدا وانتها، هر دو هفته یکبار ارزیابی گردید.

 

یافته‌ها: در پایان بین دو گروه تفاوت SBP (02/0p<DBP (001/0p=)، (Apo lipoprotein AI- (apo A-I، apo B و (MDA- (Malondialdehyd (001/0p<(LDL) Low-Density Liprotein (015/0p=)، (High-density lipoprotein- HDL) (017/0p=Highsensitive C- reactive protein- hs–CRP (002/0p=) معنادار بود. در پایان، تفاوت بین دو گروه برای کلسترول تام  (Total Cholesterol-TC) (22/0p=)، ((Triglyceride – TG و (Very low-density Lipoprotein –VLDL) (19/0p=) و قند خون Fasting Blood Sugar - FBS (44/0p=) غیرمعنادار بود. در انتها در گروه WPC، کاهشFBS، SBP،DBP ، MDA، apo B، VLDL، TG، LDL (001/0p<) و TC و hs–CRP (001/0p=) معنادار بود. افزایش HDL و apo A-I در انتهای مطالعه به ترتیب (001/0p<) و (001/0p=) معنادار بود. بعد از 12 هفته در گروه سویا کاهش DBP معنادار (001/0p=) و سایر متغیرها تغییر معناداری نداشتند.

 

نتیجهگیری: 12 هفته مصرف 65 گرم WPC و 60 گرم ISP قبل از خوراک، فاکتورهای خطر بیماری­های قلبی – عروقی در مردان دچار اضافه وزن و چاقی را کاهش می دهد و این اثر در مورد WPC بیشتر است.

 
متن کامل [PDF 380 kb]   (4739 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb