جلد 20، شماره 107 - ( 2-1392 )                   جلد 20 شماره 107 صفحات 62-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eskandaryan M, Salek Farrokhi A. Study of immune cells distribution in the uterus and spleen of NMRI pregnant mice. RJMS 2013; 20 (107) :52-62
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2551-fa.html
اسکندریان مریم، سالک فرخی امیر. بررسی پراکندگی سلول‌های ایمنی در بافت رحم و طحال موش‌های باردار نژاد NMRI. مجله علوم پزشکی رازی. 1392; 20 (107) :52-62

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2551-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (5850 مشاهده)

  زمینه و هدف : حاملگی به عنوان یک پدیده ایمونولوژیک دارای خصوصیات منحصر به فردی است که میان‌کنش بین سلول‌های ایمنی مادر و جنین نه تنها موجب آسیب به جنین نمی‌شود بلکه لازمه رشد و تکامل جنین است. از آنجا که عملکرد سلول‌های ایمنی رحم در موفقیت بارداری از اهمیت بسزایی برخوردار است و بسیاری از سقط‌های خود به خودی با نقایص ایمونولوژیک ارتباط دارد. شناختن سلول‌های ایمنی، پراکندگی این سلول‌ها در بافت رحم و مکانیسم‌های ایمنی دخیل در ایجاد تحمل طبیعی به یک آلوگراف (جنین) ضروری به نظر می‌رسد.

  روش کار : این مطالعه یک مطالعه توصیفی-تحلیلی می‌باشد. در این مطالعه پراکندگی سلول‌های مختلف ایمنی در دو بافت طحال و رحم در موش‌های باردار نژاد NMRI با استفاده از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال، آنزیم HRP ، آنزیم آلکالین فسفاتاز و نهایتاً ظهور رنگ در سلول‌های دارای مارکرهای موردنظر در قالب رنگ‌آمیزی ایمونوهیستوشیمی بررسی شد. . از آزمون غیر پارامتریک Wilcoxon برای تجزیه وتحلیل داده‌ها استفاده شده است.

  یافته ها: یافته‌های حاصل از رنگ‌آمیزی ایمونوهیستوشیمی با آنتی‌بادی‌های مختلف نشان داد که بین دو بافت طحال و رحم از نظر جمعیت سلول‌های CD11c+ ، CD11b+ ، CD86+ و+ MHC-II تفاوت معنی‌داری وجود دارد. همچنین پراکندگی سلول‌های ایمنی در نواحی مختلف بافت طحال و رحم متفاوت است.

  نتیجه گیری : الگوی پراکندگی متفاوت سلول‌های ایمنی در بافت رحم نسبت به بافت طحال بیانگر اهمیت و نقش ایمنی مخاطی رحم در حفظ جنین و پیشبرد حاملگی موفق می‌باشد. همچنین حضور سلول‌های ایمنی در نواحی مشخص باعث ممانعت از پاسخ‌های مخرب سیستم ایمنی بر ضد جنین می‌گردد.

متن کامل [PDF 951 kb]   (4392 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb