زمینه و هدف : هدف از بررسی حاضر ارزیابی اثرات تغذیهای دو پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (ل. کازئی) و لاکتوباسیلوس پاراکازئی (ل. پاراکازئی ) با پریبیوتیک رافتیلوز بر رشد و مقدار آنزیمهای کبدی ( ALP ، ALT و AST ) سرم موش بود.
روش کار : این مطالعه از نوع تجربی آزمایشگاهی بوده و برای این منظور ٤٨ سر موش نر ویستار (با میانگین وزنی ٢٥±١٧٥ گرم) به طور تصادفی در چهار گروه آزمایشی هر کدام با سه تکرار تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و گروه دوم تا چهارم به ترتیب با ترکیب مساوی از ل. کازئی و ل. پاراکازئی (١٠٨×٥ واحد تشکیل دهنده پرگنه در هر میلی لیتر)، رافتیلوز (٥% غذای مصرفی) و مخلوط پروبیوتیکها با رافتیلوز به عنوان سینبیوتیک در همان مقادیر به مدت ٤ هفته و روزانه یک بار گاواژ شدند. سپس به مدت ٢ هفته دیگر تغذیه عادی داشتند . برای سنجش شاخصهای رشد نمونه برداری در روزهای صفر و ٣٠ و برای اندازهگیری آنزیمهای کبدی نمونه برداری در روزهای ٣٠ و ٤٥ انجام شد. دادهها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شد.
یافته ها: نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که تغذیه با لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه رافتیلوز به طور معنی داری در سطح 05/0 p< شاخصهای رشد موش را تغییر نداد. همچنین نتایج نشان داد که فعالیت آنزیمهای کبدی تحت تاثیر پروبیوتیکها و رافتیلوز به طور مستقل تغییر میکند و مقدار آنزیم ALT در موشهایی گاواژ شده با پروبیوتیکها در روز 30 مطالعه به طور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد افزایش داشت (032/0 p= ). مقادیر دو آنزیم ALP و AST در گروههای مورد مطالعه هیچگونه اختلاف آماری معنی داری (05/0 p< ) نشان نداد.
نتیجه گیری : بر اساس نتایج بدست آمده میتوان نتیجه گرفت که افزودن لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه رافتیلوز به عنوان پروبیوتیک تاثیری بر رشد موش نداشته اما میتواند سطح آنزیم ALT تحت تاثیر پروبیوتیکها افزایش پیدا کند. لازم به ذکر است که جهت کسب نتایج بهتر انجام مطالعات بیشتر پیرامون تغذیه با پروبیوتیک و پربیوتیک در موش ضروری میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |