جلد 19، شماره 101 - ( 8-1391 )                   جلد 19 شماره 101 صفحات 60-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi-Zafarghandi R, Abbasioun R, Shakiba B. Using tunica albuginea autograft from crural segment for the treatment of Peyronie: one year results. RJMS 2012; 19 (101) :51-60
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2263-fa.html
مهدوی ظفرقندی رضا، عباسیون رضا، شکیبا بهنام. استفاده از اتوگرافت تونیکا آلبوژینه کرورا اجسام غاری جهت درمان بیماری پیرونی: نتایج پیگیری یک ساله. مجله علوم پزشکی رازی. 1391; 19 (101) :51-60

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2263-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
چکیده:   (14137 مشاهده)

  زمینه و هدف : بیماری پیرونی از نظرسبب شناسی و عوامل زمینه‌ای به طورکامل شناخته شده نیست و درمان قطعی نیز برای آن اثبات نشده است. برخی درمان‌های طبی اثرات مثبتی داشته‌اند، اما درمان اصلی انحنای آلت ناشی از این بیماری جراحی است. روش‌های مختلف جراحی برای اصلاح بدشکلی‌های آلت ارائه شده است، اما روش قطعی و انتخابی هنوز مشخص نیست. در مطالعه حاضر به ارائه نتایج استفاده از اتوگرافت تونیکاآلبوژینه ناحیه کرورا برای اصلاح بدشکلی‌های آلت ناشی از بیماری پیرونی پرداخته شده است.

  روش کار: این مطالعه از نوع بررسی بیماران (case series) است. در مطالعه حاضر تعداد 14 بیمار مبتلا به بیماری پیرونی که انحنای آلت مانع از روابط جنسی می‌شد، تحت درمان قرار گرفتند. بعد از حذف ضایعه پیرونی با برش دوم در ناحیه میاندوراه از محل کرورای اجسام غاری، گرافت مناسب برای ترمیم نقص ایجاد شده در تونیکاآلبوژینه برداشته شد. عوارض جراحی، رضایت از روابط جنسی و وضعیت نعوظ بررسی شد.

  یافته‌ها : عوارض قابل توجه در حوالی عمل جراحی دیده نشد. در پیگیری 3، 6 و 12 ماهه صاف شدگی قابل قبول آلت به ترتیب در 8/92% و 8/92% و 2/78% بیماران و نعوظ قابل قبول در 100%، 8/92% و 7/85% موارد دیده شد. 13 مورد از 14 بیمار از نظر ظاهری و 11 مورد از نظرعملکردی ابراز رضایت نمودند.

  نتیجه‌گیری: استفاده از گرافت تونیکاآلبوژینه ناحیه کرورا به منظور رفع انحنای آلت و سایر عوارض بیماری پیرونی روشی سودمند، در دسترس و به نسبت ساده بارضایتمندی بالای بیماران از نظر ظاهری و عملکردی است که نتایج قابل قبولی در صاف شدگی آلت و حفظ عملکرد نعوظ همراه با پیشگیری از کوتاه شدگی آلت دارد.

واژه‌های کلیدی: پیرونی، تونیکا آلبوژینه، گرافت.
متن کامل [PDF 312 kb]   (7002 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb