زمینه و هدف: شناخت پیامدهای مثبت و منفی جهانی شدن در بخش های مختلف عرضه خدمات سلامت از راه دور در زمره اولویت های مهم کشورها بشمار می رود. در این مطالعه مهم ترین چالش ها و فرصت های عرضه برون مرزی خدمات پزشکی در نظام سلامت ایران از دیدگاه صاحبنظران مورد بررسی قرار گرفته است.
روش کار: در این پژوهش کیفی که به روش تحلیل ساختار (Framework analysis) و تحلیل درون مایه (Thematic analysis) با هدف گردآوری دیدگاه های جمعی افراد کلیدی انجام شده، مصاحبه ها به صورت عمیق و نیمه ساختارمند بر روی 22 نفر از فعالان و خبرگان در بخش دولتی و خصوصی انجام گرفت و با این تعداد به اشباع رسید. پس از پیاده سازی متون ، درون مایه ها با استفاده از فرایند پنج مرحله تحلیل چارچوبی , به دست آمد.
یافتهها: یافته های حاصل از تحلیل مصاحبه ها منجر به ارائه دوازده درون مایه اصلی در بخش مشکلات شامل خروج ارز از کشور، هزینه بالای خدمات پزشکی از راه دور، زیرساخت نامناسب ارتباط از راه دور، شبکه تأمین مالی الکترونیک محدود، کمبود قوانین حقوق بیمار، ضعف همکاری بین بخشی، فقدان نظام بیمهای مناسب و شش درون مایه در زمینه فرصتها شامل جذب درآمدهای ارزی، افزایش اشتغال در کشور، بهبود کیفیت خدمات سلامت داخلی، تأمین سلامت کشورهای منطقه گردید.
نتیجهگیری: به نظر می رسد افزایش درآمد ارزی حاصل از عرضه خدمات برون مرزی، می تواند صرف توسعه زیرساخت های سلامت مخصوصا برای اقشار آسیب پذیر جامعه گردد، به علاوه در کشورهایی که در عرصه گردشگری پزشکی فعالیت دارند، ارائه خدمات سلامت برون مرزی موجب افزایش کیفیت عرضه این خدمات به بیماران خارجی در زمینه پیگیری درمان آن ها پس از بازگشت گردیده , که خود در جذب تعداد بیمار بیشتر به کشور مؤثر خواهد بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |