جلد 19، شماره 96 - ( 3-1391 )                   جلد 19 شماره 96 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi A, Gilvari A, Shahmirzadi T, Hemmat M, Keshavarz M. A survey of scientific production of Iranian researchers in the field of immunology in the ISI database. RJMS 2012; 19 (96) :1-11
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2130-fa.html
یوسفی احمد، گیلوری عباس، شهمیرزادی طیبه، همّت مرتضی، کشاورز مریم. بررسی تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه ایمنی‌شناسی در پایگاه اطلاعاتی ISI. مجله علوم پزشکی رازی. 1391; 19 (96) :1-11

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2130-fa.html


موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، حصارک، کرج
چکیده:   (8311 مشاهده)

  زمینه و هدف: در حال حاضر، میزان تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه ‌ های اطلاعاتیِ معتبرِ جهان نظیر ISI از معیارهای مهم ارزیابی و رتبه ‌ بندی علمی کشورها، پژوهشگران، موسسات و دانشگاه ‌ ها در جهان است. سهم هر کشوری در تولیدات علمی جهان به طور کلی و همچنین در حوزه‌ای خاص، بر همین اساس محاسبه می‌شود. لذا، تعیین میزان رشد و وضعیت مقالات نویسندگان ایرانی در پایگاه اطلاعاتی ISI در حوزه ایمنی‌شناسی از جنبه‌های پراکنش و رشد در سال‌های مختلف، میانگین استناد به هر یک از مقالات در مقایسه با ایران و جهان، هم‌تالیفی پژوهشگران ایرانی با نویسندگان سایر کشورها، پُراستنادترین مقالات، تعیین پُرکارترین نویسندگان، دانشگاه ‎ ‌ها و موسسات ایرانی، از جمله مهم ترین اهداف پژوهش حاضر است.

  روش کار: این پژوهش در حوزه علم‌سنجی می‌باشد و بنا به ضرورت از روش‌های پیمایشی و تحلیل استنادی نیز استفاده شده است.

  یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که در مجموع 1775 مقاله از نویسندگان ایرانی از سال 1974 تا پایان 2010 در حوزه ایمنی‌شناسی وارد پایگاه اطلاعاتی ISI Web of Science شده است. طبق نتایج به دست آمده، رشد تعداد مقالات در سال‌های اخیر بسیار زیاد بوده، بیشترین هم‌تالیفی نویسندگان ایرانی با همتایان خود از کشور آمریکا صورت گرفته است؛ مقالات ایمنی‌شناسی بیشترین تعامل و ارتباط را با حوزه عمل پیوند داشته است؛ میانگین استناد به هر یک از مقالات ایمنی‌شناسی ایران (26/6) مقاله است که بالاتر از میانگین ایران (21/4) و پایین‌تر از میانگین جهانی (02/16) است؛ بیشترین تعداد مقالات پژوهشگران ایرانی در حوزه ایمنی‌شناسی در نشریه Transplantation P roceedings منتشر شده است؛ دانشگاه علوم پزشکی تهران پُرکارترین دانشگاه محسوب می‌شود. اردشیر قوام‌زاده پُرکارترین نویسنده است و هزینه 99/10 درصد از مقالات توسط دانشگاه‌ها و موسسات ایرانی و خارجی تامین شده است.

  نتیجه‌گیری: تعداد مقالات ایرانی در حوزه ایمنی‌شناسی همواره رو به افزایش بوده است و در سال‌های اخیر به اوج خود رسیده است. دانشمندان ایرانیِ حوزه ایمنی‌شناسی از نظر گرایش به هم‌تالیفی با همتایان خود، با سایر حوزه‌های موضوعی ایران تقریباً یکسان است. میانگین استناد به هر مقاله ایمنی‌شناسی ایران کمی بالاتر از میانگین ایران در تمامی موضوع‌ها و پایین‌تر میانگین جهانی در تمامی موضوع‌ها است. همچنین، میانگین استناد به هر مقاله بسیار پایین‌تر از میانگین ایمنی‌شناسی جهان و ایمنی‌شناسی کشورهای خاورمیانه است. دانشگاه علوم پزشکی تهران پُرکارترین دانشگاه است. همچنین، پُرکارترین دانشمندان ایرانی در حوزه ایمنی‌شناسی همگی از دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده‌اند؛ فقط هزینه اندکی از پژوهش‌هایی که منجر به انتشار مقاله از سوی دانشمندان ایرانی شده است را دانشگاه‌ها و موسسات داخلی و خارجی تامین نموده‌اند.

متن کامل [PDF 347 kb]   (2410 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آمار حیاتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb