جلد 19، شماره 94 - ( 1-1391 )                   جلد 19 شماره 94 صفحات 19-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhtarinia H, Kahrizi S, Parnianpour M, Sanjari M. Test- retest reliability of coordination and movement pattern stability measures during repetitive trunk bending in healthy and non specific low back pain groups. RJMS 2012; 19 (94) :10-19
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2096-fa.html
مختاری نیا حمیدرضا، کهریزی صدیقه، پرنیان پور محمد، سنجری محمدعلی. بررسی تکرارپذیری پارامترهای هماهنگی و ثبات الگوی حرکت در حین حرکات تکراری خم و راست شدن تنه در افراد سالم و بیماران کمردردی. مجله علوم پزشکی رازی. 1391; 19 (94) :10-19

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2096-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (7985 مشاهده)

  زمینه و هدف: جهت شناخت سازمان دهی دینامیک سیستم عصبی عضلانی نیاز به ابزارهایی است که بتوان به کمک ایشان با در نظر گرفتن ابعاد مختلف، آن را بررسی کرد. به نظر می رسد فاز نسبی معیار مناسب تری از سازمان دهی سیستم عصبی عضلانی است. به علاوه در انتخاب یک معیار جهت مطالعات تحقیقی و کاربرد های بالینی فاکتورهای دیگری باید لحاظ شود که از آن جمله تکرارپذیری آن پارامتر است و تا آن جایی که اطلاعات موجود است , تحقیقی در مورد تکرارپذیری پارامتر فاز نسبی و انحراف فاز در افراد سالم و کمردردی در شرایط دینامیک انجام نشده است.

  روش کار: در این تحقیق 12 فرد سالم و 12 بیمار کمردردی به صورت نمونه گیری غیراحتمالی ساده تصادفی انتخاب شدند و هشت وضعیت آزمون خم و راست شدن تنه را در شرایط متفاوتی از سرعت حرکت، راستای آن و وجود یا عدم وجود بار خارجی انجام دادند. تکرار آزمون ها در فاصله زمانی 7 تا 10 روز صورت گرفت. متغیر های فاز نسبی و انحراف فاز جهت محاسبه هماهنگی و تغییرپذیری بخش ‌ های ( (Segments لگن، کمر و قفسه سینه مورد استفاده قرار گرفت. تکرار پذیری نسبی با استفاده از ضریب هم بستگی درون گروهی( ICC= Intra class Correlation Coefficient ) و تکرارپذیری مطلق با استفاده از خطای معیار اندازه گیری و ضریب تغییرات مورد ارزیابی قرار گرفت.

  یافته‌ها: نتایج حاصله نشان دادکه در افراد سالم مقادیر ICC دارای دامنه 53/0- 84/0 و در افراد کمردردی به جز سه وضعیت آزمون که مقادیر ICC زیر 5/0 است. در سایر آزمون ها بین 52/0-85/0بوده است. مقادیر خطای معیار اندازه‌گیری ( SEM= Standard Error Measurement ) نیز برای افراد سالم دارای دامنه 92/0-8/4 و برای افراد کمردردی 2/1-8/5 بوده است.

  نتیجه گیری: نتایج حاصله نشان می دهد که فاز نسبی و انحراف فاز پارامترهای خوبی جهت ارزیابی هماهنگی و تغییرپذیری در شرایط دینامیک همانند باربرداری و حرکات پیچیده تنه می باشد. هم چنین در تمایز افراد کمردردی از افراد سالم نیز می تواند کاربرد داشته باشد..

متن کامل [PDF 439 kb]   (3230 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیوتراپی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb