جلد 18، شماره 93 - ( 12-1390 )                   جلد 18 شماره 93 صفحات 39-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parsa-Yekta Z, Ebrahimi S M, Hosseini M, -Nasrabadi A N, Sedighi S, Salehi-Surmaghi M. Appeal of herbal plants as a mechanism for the relief of acute vomiting induced by chemotherapy. RJMS 2012; 18 (93) :33-39
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2089-fa.html
پارسا یکتا زهره، ابراهیمی سید میثم، حسینی سید مصطفی، نصرآبادی علیرضا نیکبخت، صدیقی صنمبر، صالحی سورمقی محمد حسین. استمداد از گیاهان دارویی به عنوان راهکاری برای تخفیف استفراغ مرحله حاد ناشی از شیمی درمانی. مجله علوم پزشکی رازی. 1390; 18 (93) :33-39

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2089-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (10507 مشاهده)

  زمینه و هدف: استفراغ فاز حاد , یکی از شایع ترین عوارض در طی 24 ساعت اول پس از شیمی درمانی در بیماران مبتلا به سرطان است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر گیاه زنجبیل بر میزان تخفیف این عارضه انجام شد.

  روش کار: این تحقیق از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده شاهددار و دو سوکور بود و از تیرتاآذر سال 1388 در بیمارستان امام خمینی روی 80 بیمار خانم مبتلا به سرطان پستان که تحت شیمی درمانی یک روزه بوده و از استفراغ ناشی از آن رنج می بردند , انجام شد. پس از کسب رضایت نامه کتبی، نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. دو گروه از نظر سن و شدت تهوع زایی داروهای شیمی درمانی مصرفی با یکدیگر همسان سازی شدند. نمونه های گروه زنجبیل کپسول های 250 میلی گرمی زنجبیل را به صورت خوراکی، چهار بار در روز و به فاصله هر شش ساعت (یک گرم در روز بمدت شش روز) و به همین صورت نمونه های گروه کنترل کپسول های دارونما را از سه روز قبل از شیمی درمانی تا سه روز پس از آن مصرف کردند. برای سنجش اثر کپسول ها در طی این مدت از یک پرسشنامه دو قسمتی استفاده گردید، به طوری که شرکت کنندگان , هر شب این آن ها را پر می کردند. پس از جمع آوری داده ها از آزمون های آماری نظیر تست دقیق فیشر (Fisher’s exact) ، کروسکال-والیس (Kruskal-Wallis) و کای دو (Chi-square) با استفاده از نرم افزار STATA نسخه 8، برای آنالیز داده ها استفاده گردید.

  یافته ها: دو گروه مداخله و دارونما به ترتیب از نظر شدت تهوع زایی داروهای شیمی درمانی و مدت ابتلا به بیماری اختلاف معناداری با هم نداشتند (01/0= p ، 06/0= p ). یافته ها حاکی از آن بود که تعداد موارد استفراغ در فاز حاد به طور معناداری در گروه زنجبیل ( 2/1 ± 7/2 ) در مقایسه با دارونما ( 5/2 ± 7/3 ) کمتر بوده است (04/0= p ). هم چنین مصرف کپسول های زنجبیل در مقایسه با دارونما عارضه خاصی درپی نداشت (06/0= p ).

  نتیجه گیری: مصرف روزانه یک گرم پودر زنجبیل به صورت کپسول از سه روز قبل از شیمی درمانی تا سه روز پس از آن و در کنار رژیم ضدتهوع و استفراغ استاندارد، می تواند به کاهش استفراغ فاز حاد کمک شایانی نماید.

متن کامل [PDF 303 kb]   (2786 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb