جلد 18، شماره 93 - ( 12-1390 )                   جلد 18 شماره 93 صفحات 32-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Badakhsh M, Hajijoo Z, Mousavi K. The relation of idiopathic Hematuria in pregnancy and preeclampsia in nulliparus wome. RJMS 2012; 18 (93) :27-32
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2088-fa.html
بدخش محمد حسین، حجیجو زینه، موسوی کاوه. بررسی ارتباط میزان بروز هماچوری ایدیوپاتیک دوران بارداری و میزان بروز پره کلامپسی در زنان باردار نولی پار. مجله علوم پزشکی رازی. 1390; 18 (93) :27-32

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2088-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (9311 مشاهده)

  زمینه و هدف: پره کلامپسی ( Preeclampsia ) عارضه ای به نسبت شایع است که عوامل بسیاری را به عنوان اتیولوژی آن مطرح کرده اند. اتیولوژی دقیق این بیماری شناخته نشده است و روش های تشخیصی موثری برای تشخیص زودرس بیماری نمی شناسیم. اخیرا برخی منابع به حضور خون در ادرار (هماچوری= Hematuria ) به عنوان یک روش تشخیصی اشاره کرده اند. از آنجا که تعداد مطالعات انجام شده در این زمینه در دنیا بسیار محدود است و هنوز در ایران پژوهشی با این عنوان صورت نگرفته است لذا در این مطالعه بر آن شدیم تا به بررسی ارتباط میان هماچوری و بروز پره اکلامپسی بپردازیم.

  روش کار : زنان مراجعه کننده به بیمارستان های فیروزگر و اکبرآبادی نمونه اصلی مطالعه بودند. نمونه ادرار از جهت تعیین وجود هماچوری از این زنان طی هفته های 11 تا 21 بارداری اخذ شد. بر این اساس 200 زن در گروه مبتلایان به هماچوری خود به خودی و 200 زن از گروه غیر مبتلایان انتخاب شدند. این زنان که از نظر سن و نیز تعداد بارداری های قبلی با یکدیگر شرایط یکسانی داشتند. این زنان تا انتهای بارداری از لحاظ ابتلا به پره اکلامپسی بررسی شدند و میزان ابتلا دو گروه با هم مقایسه شد. با استفاده از نرم افزار آماری spssv.19 و با استفاده از آنالیز توصیفی میانگین، میانه،حد،انحراف معیار،فراوانی و درصد فراوانی مشخص شد. برای مقایسه میانگین های کمی ا ز Independent T test استفاده شد و برای مقایسه نسبت های کیفی از تست آماری k.s - Ttest - Chi square استفاده شد. در تمامی این آزمون ها سطح معنی داری به صورت دو دامنه و 05/0> p در نظر گرفته شد. با استفاده از آزمون Regression نسبت خطر ابتلا odds ratio) ) در دو گروه محاسبه شد.

  یافته‌ها: در گروه مبتلایان به هماچوری ایدیوپاتیک ( Idiopathic ) 31 نفر (15.4%) و در گروه غیر مبتلایان 14 (7.2%) زن در نهایت به پره اکلامپسی مبتلا شدند که این اختلاف معنی دار بود (002/0= p ، 91/1= PR ) و نشان دهنده آن بود که خطر ابتلا به پره اکلامپسی در زنان با هماچوری ایدیوپاتیک تقریباً 2 برابر بیش تر از غیر مبتلایان بود، در حالی که ارتباط معنی داری بین مشاهده هماچوری و بروز فشار خون بارداری دیده نشد (12/0= p ، 69/0= PR ).

  نتیجه‌گیری: مطالعه ما نشان داد که هماچوری خود به خودی با بروز پره اکلامپسی در آینده بارداری مرتبط است و می تواند پیش گویی کننده آن باشد اما با بروز فشار خون بارداری به تنهایی ارتباطی ندارد.

متن کامل [PDF 281 kb]   (3334 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان و زایمان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb