جلد 18، شماره 93 - ( 12-1390 )                   جلد 18 شماره 93 صفحات 19-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaee S A, Hashemi S M, Ahmadinejad M, Almasi V, Bahranifard A, Soleimani S. Lung metastasis due to limb osteogenic and soft tissue sarcoma in the hospitalized patients at Al-Zahra hospital in Isfahan between 1995 and 2008. RJMS 2012; 18 (93) :15-19
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2086-fa.html
طباطبایی سید عباس، هاشمی سید مظفر، احمدی نژاد مجتبی، الماسی وحید، بحرانی فرد عبدالخالق، سلیمانی صبا. متاستازهای ریوی ناشی از سارکومای استیوژنیک و سارکومای بافت نرم اندام در بیماران بستری در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان از سال 74 تا 87. مجله علوم پزشکی رازی. 1390; 18 (93) :15-19

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2086-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (10014 مشاهده)

  زمینه و هدف: سارکومای بافت نرم بیماری نسبتاً نادری است که از سلول های مزانشیمی منشأ می‌گیرد. در بسیاری از بیماران مبتلا به سارکومای اولیه اندام متاستاز ریوی ایجاد می شود. این مطالعه با هدف بررسی متاستازهای ریوی ناشی از سارکومای استیوژنیک و سارکومای بافت نرم اندام در بیماران بستری در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان انجام گردید.

  روش کار: این مطالعه توصیفی بر روی بیمارانی که برای درمان سارکومای اندام از سال‌ 1374 تا 1387 به بیمارستان الزهرا (س) اصفهان مراجعه کرده بودند انجام ‌شد. برای جستجوی متاستازهای ریه از سی تی اسکن استفاده ‌شد. روش نمونه‌گیری به صورت سرشماری بود. اطلاعات با استفاده از یک چک‌لیست از پرونده بیماران، ازطریق تماس تلفنی با بیماران و بررسی سوابق آزمایشگاهی آنان جمع آوری گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون‌های T ، کای‌دو ( chi-square ) و فیشر ( Fisher ) و نرم افزار SPSS (V. 11) استفاده شد.

  یافته‌ها: 65 بیمارمبتلا به سارکومای اندام بررسی شدند. از 30 بیماری که دچار سرطان استیوژنیک بودند، 3/43% متاستاز ریوی داشتند، اما از 35 بیماری که دچار سرطان بافت نرم بودند، 4/11% متاستاز ریوی داشتند که این تفاوت معنی دار بود (005/0= p ). در مطالعه ما، جنس، اندازه تومور اولیه، اندام درگیر، سمت درگیر، و عود تومور اولیه در محل، ارتباطی با بروز متاستاز ریوی ناشی از سارکومای اندام نداشت . 

  نتیجه گیری: بروز متاستاز ریوی در بیماران مبتلا به سرطان استیوژنیک بیشتر از بیماران مبتلا به سرطان بافت نرم می باشد. با توجه به میزان بروز متاستاز ریوی در این بیماران، ارزیابی بیماران از نظر درگیری ریوی توصیه می گردد.

متن کامل [PDF 271 kb]   (22035 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحی عمومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb